Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
  • У Мельбурні відкрився 5-й Всесвітній конгрес МКП, у якому бере участь делегація ФПУ
У Мельбурні відкрився 5-й Всесвітній конгрес МКП, у якому бере участь делегація ФПУ
  • 21 листопада 2022
0997bcda 181122
 
У роботі 5-го Всесвітнього Конгресу МКП бере участь делегація ФПУ на чолі з Головою ФПУ, членом Генеральної Ради МКП Григорієм Осовим.
 
Понад тисячу профспілковців, які представляють близько 200 мільйонів трудящих з більш ніж 130 країн світу, прибули в Австралію, щоб взяти участь у глобальному парламенті працівників. Всесвітній конгрес МКП кожні чотири роки збирає представників понад 300 національних профоб’єднань, щоб визначити глобальний порядок денний для профспілок.
 
У центрі дебатів буде тема нового соціального договору: робочі місця, безпечні для клімату, права трудящих, справедлива заробітна плата, соціальний захист, рівність та інклюзивність.
 
Захід відкрила Джой Мерфі Вандін, старійшина племені вурунджері, яка наголосила на спадщині перших націй Австралії, привітала учасників у країні, та виступами танцювального колективу Djirri Djirri Dancers, Кейрнан Айронфілд, Шеллі Морріс та Деніела Вілфреда.
 
Делегатів привітав Пат Додсон, сенатор-лейборист від Західної Австралії та старійшина явуру, який присвятив своє життя боротьбі за права корінних народів: «Це були важкі роки, з людськими катастрофами, які тривають і сьогодні. Приємно бачити вас усіх тут, з усього світу, захисників трудових прав та прав людини.
 
Серед інших доповідачів - Президент МКП Аюба Вабба (NLC Нігерія), Президент Австралійської ради профспілок (ACTU) Мішель О'Ніл та Секретар ACTU Саллі МакМанус, які зазначили: «Йде боротьба нашого життя, щоб нарешті завоювати нові права для трудящих після багатьох років правління антипрофспілкових урядів, і нас надихає енергія міжнародного профспілкового руху, яка присутня в цій залі».
 
Виходячи з проекту Заяви, Конгрес обговорить майбутню політику МКП з акцентом на уроках глобальних потрясінь, технологіях та їх впливі на працю, інклюзивному профспілковому русі та кліматі, а також на справедливому переході.

Всесвітній конгрес МКП завершить свою роботу 22 листопада.

За матеріалами сайту

ФПУ