Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
  • Вона випромінювала особливе світло своєї благородної душі
Вона випромінювала особливе світло своєї благородної душі
  • 18 лютого 2016

18 лютого після довготривалої хвороби на 76 році пішла з життя колишня голова Запорізької районної організації Профспілки працівників освіти і науки України Раїса Тимофіївна Дяченко. Земля опустіла ще на одну яскраву людину.

Вона народилась 11 червня 1939 року в м. Одесі в сім’ї військовослужбовця. Це рік початку II світової війни. В 1941 році батько пішов на Велику Вітчизняну війну, де й загинув в 1943 році.

На початку війни мати переїхала в с. Веселе Верхньохортицького району, працювала в колгоспі.

З 1946 по 1956 рік навчалась у Веселівській, потім у Верхньохортицькій школі. 1958 року вступила до Запорізького ДПІ і закінчила його в 1963 році за спеціальністю “Фізика та основи виробництва”.

Свій трудовий шлях почала в 1963 році вчителем фізики ВШ №45 у м. Запоріжжі, де в 1970 році була призначена заступником директора. Раїса Тимофіївна в різні роки працювала також заступником директора Володимирівської ЗОШ Запорізького району, інспектором Запорізького районного відділу народної освіти, заступником директора ЗОШ №61 м. Запоріжжя, методистом РМК Запорізького РВНО.

27 вересня 2000 року обрана головою Запорізької районної організації Профспілки і обиралась нею двічі.

За значний внесок в розвиток освіти нагороджена Почесними грамотами відділу освіти, Запорізької РДА, обласного управління, Міністерства освіти СРСР та України. За вагомий особистий внесок в розвиток освітянського профспілкового руху, соціально – економічний захист спілчан в 2007 році нагороджена Почесною грамотою ЦК Профспілки.

Була членом обласного комітету Профспілки та його президії.

Щира, вимоглива, справедлива. Талановитий організатор і керівник.

Любляча, турботлива жінка, мати, бабуся. Користувалась заслуженим авторитетом серед учнів, колег по роботі, профспілковій діяльності, соціальних партнерів.

Більшу частину свого трудового життя віддала Запорізькому району, де й здобула визнання, повагу, вдячність. Усі, хто знав її, любили і поважали за чуйне ставлення до людей, велику душевну щедрість, мудрість і оптимізм.

Обласний комітет виражає щирі співчуття з приводу великої втрати дітям, рідним, онукам Р.Т. Дяченко. Разом з вами поділяємо біль неповоротної втрати.

В наших серцях залишиться добра, світла пам'ять про цю лагідну, маленьку жінку, але велику людину і громадянина – Раїсу Тимофіївну Дяченко.

Прес – служба
обласної організації
Профспілки