Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
  • ПРОФСПІЛКОВА НАРАДА: Працюємо на перемогу, допомагаємо людям!
ПРОФСПІЛКОВА НАРАДА: Працюємо на перемогу, допомагаємо людям!
  • 9 листопада 2022
 
РНБО з пропозиціями щодо підготовки  соціально-економічного плану підтримки галузі і надання її підприємствам необхідних пільг та преференцій. Ці пропозиції були підтримані на засіданні Антикризового штабу і РНБО, яка дала необхідні доручення Уряду.
 
Голова профспілки будівельників Василь Андреєв повідомив про проблеми галузі, яка працює на 30% від своєї довоєнної потужності та перехід окремої її частини до використання не задекларованої праці. Він наголосив, що незалежно від об’єктивно існуючих економічних проблем слід вимагати від Мінекономіки і Держпраці контролю за дотриманням трудового законодавства. Нам потрібно зараз думати, який трудовий потенціал залишиться в Україні для її післявоєнної відбудови, - наголосив він.
 
Нажаль, не запрацювали на повну силу підприємства галузі, які були переміщені в безпечні райони країни.  Метрологія і стандартизація переживають складні часи. Проблеми підсилюються намаганням влади адміністративно їх об’єднати, що неминуче призведе до скорочення робочих місць. Такі кроки мають бути обгруновані з правої та економічної точки зору, - зазначив у своєму виступі голова Профспілки машинобудівників та приладобудівників Анатолій Кубраченко. Він попросив фахівців ФПУ підключити до вивчення цього питання.
 
Голова Профспілки працівників авіабудування та машинобудування Ярема Жугаєвич, підняв питання реприватизації підприємств, їх подальшого управління і збереження трудових відносини працівників, оплати праці за період перебування працівників в укриттях, які знаходяться на роботі. Він запропонував підготувати пропозиції від ФПУ з порушених питань для органів державної влади.
 
Представляючи інтереси працівників космічного та загального машинобудування, голова галузевої профспілки Віктор Гармаш запропонував більше уваги приділяти виробничим підприємствам і їх трудовим колективам, які, незважаючи на складний період військового стану, працюють і виконують покладені на них завдання.
 
За повідомленнями з місць у всіх профспілкових будівлях територіальних об’єднань на зараз відсутнє повноцінне опалення. Через це на робочих місцях працює мінімальна кількість профспілкових працівників, а інша частина дистанційно, але робота проводиться, надаються консультації і роз’яснення членам профспілок в онлайн режимі.
 
Голови територіальних профспілкових об’єднань, висловили вдячність Гуманітарному штабу ФПУ за надану фінансову та матеріальну підтримку.
 
Учасники наради також розглянули питання надання фінансової допомоги спілчанам, які постраждали внаслідок воєнної  агресії росії, про підготовку до засідання Ради ФПУ, яке заплановано на 22 грудня 2022 року.
 
Голова ФПУ офіційно поінформував присутніх про прийняття ФПУ до складу Європейської конфедерації профспілок.
 
За матеріалами сайту
ФПУ