Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
  • Світ потребує нового суспільного договору - Генеральний директор МОП
Світ потребує нового суспільного договору - Генеральний директор МОП
  • 8 листопада 2022
maxresdefault
 
Основоположні цінності МОП, заснованої у 1919 році, залишаються такими ж актуальними і сьогодні, заявив Генеральний директор МОП Гілберт Ф. Хунбо, відкриваючи 346-ту сесію Адміністративної ради Організації.
 
"Світ потребує нового суспільного договору", - заявив новий Генеральний директор МОП членам Адміністративної ради МОП на відкритті останньої у 2022 році сесії.
 
У своєму першому зверненні до Адміністративної ради з моменту вступу на посаду Генеральний директор заявив, що "основоположні цінності МОП 1919 року залишаються актуальними", додавши: "Я зобов'язуюся робити все можливе для захисту цих основоположних цінностей МОП - наших спільних цінностей миру, соціальної справедливості, справедливого економічного зростання і солідарності, поважаючи і захищаючи навколишнє середовище".
 
Хун Бо закликав до створення "Глобальної коаліції за соціальну справедливість", щоб протистояти викликам, які сьогодні руйнують світ праці. Коаліція передбачатиме участь широкого кола зацікавлених сторін і буде працювати над "полегшенням і зміцненням співпраці та колективних дій ... [і] служити основою для узгодженості політики щодо соціальної справедливості на більш широкому багатосторонньому рівні і за його межами", - сказав він делегатам.
 
Під час свого засідання Адміністративна рада також обговорить питання, що випливають з 110-ї сесії (2022 рік) Міжнародної конференції праці, що стосуються гідної праці та соціальної і солідарної економіки, а також включення безпечного і здорового виробничого середовища в систему основоположних принципів і прав у сфері праці МОП. Крім того, серед багатьох інших питань порядку денного, що складається з 47 пунктів, будуть розглянуті питання забезпечення гідної праці в ланцюгах поставок і просування систем підвищення продуктивності для гідної праці.
 
Керівним органом МОП є Адміністративна рада. Вона збирається тричі на рік у Женеві для ухвалення рішень щодо політики МОП та затвердження програми і бюджету. 346-а сесія проходить з 31 жовтня по 10 листопада 2022 року.
 
 
За матеріалами сайту
ФПУ