Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
  • 16 лютого відбулося п’яте засідання президії обкому Профспілки
16 лютого відбулося п’яте засідання президії обкому Профспілки
  • 17 лютого 2016

16 лютого відбулося 5-е засідання президії обласного комітету Профспілки. На його розгляд винесено 13 питань порядку денного.

Засідання пройшло на засадах демократичності, колегіальності у прийнятті рішень, зацікавленості в обговоренні важливих питань, конструктивності та виваженості позицій.

Найбільш важливим і обговорюваним стало перше питання про організаційне зміцнення і динаміку членства в ЗОО ППОНУ в 2015 році.

Заступник голови Юдін Ю.І. ознайомив членів президії з результатами статистичної звітності, динамікою членства працівників галузі та осіб, які навчаються, в галузевій Профспілці за останні 5 років. Голова обласної організації Гринь Н.І. зауважила, що основним мотиваційним фактором у цій роботі є безпосереднє спілкування з людьми, активна робота в первинках по інформуванню членів Профспілки щодо результатів діяльності та заходів ФПУ, ЦК, обкому галузевої Профспілки.

Проаналізувавши стан цієї роботи, президія обкому постановила:
  • стан роботи по охопленню працюючих та осіб, які навчаються, в закладах і установах освіти вважати, загалом, задовільним;
  • відзначити стабільну роботу по охопленню працюючих і осіб, які навчаються, членством у Профспілці в Бердянській, Великобілозерській, Запорізькій, Куйбишевській, Мелітопольській РО, Бердянській, Енергодарській МО, Заводській, Комунарській, Орджонікідзевській РО м.Запоріжжя, об’єднаних ППО БДПУ, МДПУ, ППО працівників ЗДІА, ППО студентів ЗНТУ;
  • активізувати роботу по інформуванню членів Профспілки про діяльність ФПУ, ЦК, обкому галузевої Профспілки, РО, МО Профспілки, ППО ВНЗ шляхом участі в засіданнях виборних органів ППО, на профспілкових зборах, заходах, через інформаційні матеріали та листівки, засоби масової інформації, інформаційні профспілкові куточки, інтернет – сайти та сторінки.

Сьогодні Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України – це 1003 первинних організації і профгрупи (100% установ і закладів дошкільної, середньої, позашкільної освіти та ВНЗ області); 20 районних, 7 районних у м.Запоріжжя, 4 міських організацій, 3 ППО працівників ВНЗ (ЗДІА, ЗНТУ, Запорізький електротехнічний коледж), 4 об’єднаних ППО ВНЗ (БДПУ, ЗНУ, МДПУ, Запорізький педколедж), 2 ППО студентів (ЗДІА, ЗНТУ).

Найбільшою міською організацією є Мелітопольська МОП – 3 555 членів Профспілки; серед районних організацій – Василівська (2 498 членів ПС), в м.Запоріжжі – Орджонікідзевська РОП (3 377 членів ПС), серед студентських – ППО студентів ЗНТУ (11 158 членів Профспілки).

Відсоток охоплення працюючих членством у Профспілці в обласній організації є стабільним і достатньо високим. Він становить 92,8%, серед студентів – 72%. Президія рекомендувала радам Веселівської, Михайлівської, Приморської, Розівської, Токмацької РО Профспілки, ПК ППО студентів ЗДІА, ПК ППО ЗНУ, Токмацької МО Профспілки активізувати організаційну роботу щодо охоплення працюючих і студентів членством у Профспілці.

Запорізька обласна організація освітянської Профспілки є однією з найбільших в Україні, найбільшою серед галузевих профспілок області. Нас 72 713 членів Профспілки: 46 015 працівників галузі, 21 519 студентів, аспірантів, 5 179 непрацюючих пенсіонерів. Тільки разом ми можемо відстояти свої права і ефективно протидіяти викликам часу.

Президія заслухала та затвердила звіти про виконання профспілкового бюджету за 2015 рік та звіт ревізійної комісії про результати ревізії фінансового – господарської діяльності ЗОО ППОНУ.

Прийнято постанову про результати обласного етапу Всеукраїнського огляду конкурсу з охорони праці. За рішенням президії переможці конкурсу будуть нагороджені Почесними грамотами комітету ЗОО ППОНУ та профспілковими виплатами: I місце – 1000грн., II місце – 800грн., III місце – 600 грн. У Всеукраїнському конкурсі прийме участь ДНЗ №164 Жовтневого району м.Запоріжжя.

Президією прийняті рішення про проведення V обласного конкурсу на кращу первинну профспілкову організацію (вересень) та IV обласної спартакіади серед працівників ЗНЗ (березень – квітень).

Президія підтримала ініціативу Харківської обласної організації Профспілки щодо збору підписів студентів в рамках акції “Профспілки. Боротьба за Україну” проти утиску прав студентів та студентських профспілок.

Прийнявши ряд важливих рішень, президія сподівається на активну участь кожного члена Профспілки в їх реалізації, адже тільки РАЗОМ – МИ СИЛА!

Прес – служба
обласної організації
Профспілки