Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
  • ГАРЯЧА ТЕМА. Санаторно-курортна галузь України під загрозою руйнації
ГАРЯЧА ТЕМА. Санаторно-курортна галузь України під загрозою руйнації
  • 4 листопада 2022

6kHXsKsTX9kFjLUoYCdXYFkxZ6OWgMfofNBLOGRn

«Існуюча спеціалізована санаторно-курортна галузь України є надзвичайно цінним національним надбанням і має бути збережена від руйнування та приведена до рівня міжнародних стандартів», - такого висновку дійшов автор публікації в Інтернет-виданні «Хвиля» Андрій Павловський.
 
Автор зазначає, що "більше 70% санаторно-курортної галузі представлено саме профспілковими санаторіями. За роки незалежності міністерства, відомства, держмонополії «пристроїли» більшість своїх оздоровниць в приватні руки: і як результат більшість з них розграбовано і зруйновано. Натомість профспілки спромоглись зберегти систему доступних санаторіїв, пансіонатів, баз відпочинку, дитячих таборів та готелів для задоволення потреб громадян України.
 
З 24 лютого ц.р. в профспілкових закладах по всій Україні для вимушених переселенців було надано більше мільйона ліжко-днів, включаючи харчування та лікування. І ця допомога на дається за підтримки міжнародних партнерів профспілок, таких як благодійна організація Corus International , Данське агентство профспілкового розвитку та ін. Профспілкові санаторії вже готові приймати нову хвилю евакуації з Херсонської та Харківської областей".
 
Про «антисанаторну» позицію представників соціального комітету ВРУ та про причини того, чому Уряд та Верховна Рада вирішили зайнятися конфіскацією профспілкових санаторіїв (зокрема, через внесення до парламенту законопроектів № 6420 та № 6421, які стосуються правового режиму майна загальносоюзних громадських організацій) докладніше читайте у матеріалі.
 
За матеріалами сайту
ФПЦ