Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
Коли збори – подія
  • 12 лютого 2016

22 січня 2016 року у великому залі школи зібрався весь колектив. Настрій колег діловий. В Кам’янській школі-інтернаті Василівського району відбулися збори трудового колективу.

На черзі денній було обговорення і затвердження колективного договору між адміністрацією та профспілковим комітетом на 2016 рік.

Сьогодні, як ніколи ми розуміємо, що роль колективного договору має велике значення. Колективний договір може заповнювати своїми локальними нормами прогалини трудового законодавства, підвищувати гарантії трудових прав працівників, забезпечувати охорону праці та соціально-побутові умови, може також націлювати на повагу та розвиток трудових традицій навчального закладу, заохочувати вже непрацюючих ветеранів праці, покращувати медичне та культурно-спортивне обслуговування працівників.

Колективний договір виступає як засіб забезпечення дисципліни праці, добросовісних відносин передбачаючи заходи матеріального і морального заохочення.

Працівники нашої школи добре розуміють, що колективний договір має правове, соціально-економічне значення. Всі ці аспекти значення ролі колективного договору виступають у тісному взаємозв’язку в єдиному даному правовому акті.

Колектив нашого закладу кожного разу дуже серйозно готується до прийняття нового договору, бо йому передує звіт директора школи про роботу та звіт голови первинки.

Тож цього разу зацікавлено обговорювали зміни у додатку № 12, де йдеться мова про надбавку працівникам школи-інтернату за інтенсивність, спілкування з дітьми, згідно Інструкції про заробітну плату. Зміни стосувалися розмежування відсотків від мінімального значення від 15% до 25%. Також внесено зміни до додатку № 6 «Про матеріальне стимулювання працівників» п.15 «У зв’язку з ювілейними датами працівників школи 50 (чоловіки та жінки), 55 (по виходу на пенсію жінок), 60 (по виходу на пенсію чоловіків), та професійними святами» замінили пунктом «У зв’язку з ювілейними датами працівників школи 50 (чоловіки та жінки), по виходу на пенсію жінок, 60 (по виходу на пенсію чоловіків), та професійними святами». Бухгалтер по заробітній платі Марущак С.В., на виконання умов колективного договору з розділу «Оплата праці» розповіла, які відбулися зміни при нарахуванні заробітної плати та як змінилися тарифні розряди працівників. Байдужих не було. Кожен зміг на цих зборах висловити свою думку. Адже нам разом далі працювати пліч о пліч.

Також сторони визнали повноваження одна одної і дотримувалися принципів партнерства при вирішенні питань, які регулюються цим договором: рівноправності та поваги до інтересів обох сторін.

Голова
первинної профспілкової організації
Ганна Абрамович