Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
Працьовитий, дружній, сердечний…
  • 8 лютого 2016

Тільки такими словами, якщо говорити коротко, ми можемо охарактеризувати наш колектив – КЗ "Малобілозерська ЗОШ І-ІІІ ст №1".

Очолює заклад – досвідчений педагог і керівник Овчаренко Світлана Вікторівна. Вироблено особливий стиль роботи, започатковано спільні колективні традиції і звичаї.

Як відомо, позитивна атмосфера в колективі, емоційна рівновага його членів сприяють ефективності спільної роботи. Тому адміністрація і профспілковий комітет, психологічна служба закладу тісно співпрацюють в питанні створення атмосфери турботи, поваги, розуміння і допомоги один одному. Адже коли колектив цінує і поважає тебе, то ти починаєш цінувати свою роботу. Це допомагає працівникам справитись з труднощами і негараздами, налагодити взаємовідносини в колективі, розв’язати побутові чи сімейні проблеми.

Активно працює профспілковий комітет закладу. Відкритість, діловитість, демократизм і відповідальність – це стиль роботи профактиву. Жодне одне звернення працівників не залишається поза увагою. У випадку непередбачуваних обставин працівникам надається матеріальна допомога за благодійні кошти членів колективу. А у випадках довготривалих захворювань, операцій та оздоровлення нами піклується обком Профспілки. Особливу увагу первинка уділяє нашим ветеранам праці. Адже це вони створювали наш колектив - їм пошана і повага. В теплих зустрічах, за круглим столом та чашкою кави чи чаю хто ще підкаже чи розповість молодим вчителям про свій досвід?! Підкаже як діяти в будь якій ситуації, як поводитися з батьками, навчають молодих вчителів любити дітей і прощати їх.

На нашу думку, навчальний заклад є одним із кращих закладів за рівнем надання освітніх послуг. І, як відомо, хто вміє добре працювати, той повинен уміти і добре відпочивати. Адже робота в будь – якому закладі освіти забирає багато моральних та фізичних сил і енергії. Творчі, енергійні, з чудовим почуттям гумору члени культурно-масового сектору з головою первинки створюють чудові вечори і хвилинки відпочинку до професійного свята педагогів, 8 Березня, Новорічних свят з запрошенням пенсіонерів закладу на свята, відвідування їх вдома. А талановиті актори та інші члени колективу, розігрують цікаві сценки, життєві і педагогічні ситуації.

Пріоритетами роботи нашої профспілкової організації на сучасному етапі залишається соціальний захист працівників закладу, захист законних юридичних прав освітян. . Ми активно співпрацюємо з юрисконсультом обкому Профспілки Петрашиною Лілією Григорівною. Завжди раді бачити її у нашому колективі. ЇЇ роз’яснення, поради дуже допомагають у роботі не тільки профкому, але й адміністрації закладу. Також колектив закладу активно користується порадами на сайті обласної організації Профспілки та з перших вуст узнає чим живе Профспілка освітян сьогодні! Над цими актуальними проблемами і зосереджує свою увагу колектив, профспілковий комітет та адміністрація закладу. Ми впевнено дивимось у майбутнє і вважаємо, що вжиті заходи і прийняті рішення обов’язково будуть мудрими і виваженими. Тоді й атмосфера в колективі обов’язково буде щира і сердечна.

Працюєм з креативом, а відпочиваєм – з позитивом!

Голова
ППО Сідомон Н.В.