Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
  • 3,5 тис. вчителів повернулися в Україну від початку нового навчального року, - Сергій Шкарлет
3,5 тис. вчителів повернулися в Україну від початку нового навчального року, - Сергій Шкарлет
  • 28 вересня 2022
 
В Україні закінчується третій тиждень навчання, а мужні захисники і захисниці звільняють окуповані російськими загарбниками території нашої Батьківщини.
 
«Лише за останні 10 днів українські військові повернули території, де розташовано 159 шкіл та 217 дитячих садочків», - зазначив Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет у телеграм-каналі
 
Ще однією перемогою Міністр назвав повернення учителів із-за кордону. 
 
«Від початку нового навчального року понад 3,5 тис. із них повернулися в Україну і продовжують викладати, однак ще 13 тис. перебувають за межами країни», - повідомив Сергій Шкарлет.
 
Нині заклади освіти мають автономію в питаннях організації освітнього процесу. Тому рішення про форму роботи вчителів приймають керівники закладів. Якщо школа працює в онлайн чи змішаному режимі, то вчитель, який перебуває за кордоном, може працювати дистанційно.
 
«Дякую незламним воїнам, що боронять нашу державу та український народ, а також незламним освітянам, які невтомно працюють на своєму фронті, навчаючи дітей. Усі ви – Герої!», - звернувся Міністр до українських військових та освітян.
 
Нагадаємо, Державний секретар МОН відвідав заклади вищої освіти Польщі.
 
За матеріалами сайту
МОН України