Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
  • Знання англійської мови може зробити ваше життя цікавим і яскравим
Знання англійської мови може зробити ваше життя цікавим і яскравим
  • 3 лютого 2016

"Скільки мов ти знаєш, стільки разів ти людина".
А.П.Чехов

Необхідність вивчення іноземної мови в 2016 році стане значно більшою, зокрема для українців, оскільки Президентом Петром Порошенком був підписаний Указ "Про оголошення 2016 Роком англійської мови в Україні". Відділом освіти Василівської райдержадміністрації розроблено План заходів щодо оголошення 2016 року Роком англійської мови в Україні. Планом передбачено участь педагогічних працівників у заходах, семінарах, навчальних програмах, фахових конкурсах, проектах, проведення літніх мовних таборів із метою вивчення іноземних мов, участь обдарованої та здібної учнівської молоді у конкурсах, святах, олімпіадах, змаганнях з англійської мови та інше.

Знання англійської мови – вимога часу і говорити на цю тему можна довго. І хоча вивчення англійської мови - справа непроста, але гра варта свічок. Уявіть собі, ви влаштовуєтеся на нову роботу, швидше за все в анкеті ви побачите графу, в якій буде вимога: володіння англійською мовою. І Ваше знання мови відкриває можливість працевлаштуватись в міжнародні компанії.

Лікарі говорять, що чим краще ви тренуєте свою пам'ять, тим ваш мозок працює краще. А хороша пам'ять завжди знадобиться! І найкращою підмогою в цьому є вивчення іноземної мови. Адже навчаючись, ви розвиваєте свої здібності, покращується пам'ять і розвиваєте логіку. Це як спорт для тіла, освоєння нової мови буде гарним тренуванням для вашого розуму.

Вивчення іншої мови підвищує Ваш рівень культури, у вас з'являться нові знайомі з іншими поглядами на світ і це збагатить вас набагато більшими знаннями, ніж ви можете уявити на перший погляд.

Англійська - мова технологій. Техніка, сайти, комп'ютерні програми - всі вони використовують її як основну. Якщо ви знаєте цю мову, отримати бажану інформацію з інтернету по всьому світу не буде для вас проблемою!

Англійській мові легко навчитися. Зараз є безліч курсів, методик і мовних шкіл, завдяки яким швидке навчання англійській стало не сумним обов'язком (як це було в школі), а приємним хобі.

А тепер поговоримо про причини, які заважають нам у вивченні англійської мови. По-перше, відсутність внутрішньої мотивації. По-друге, вам просто не вистачає того середовища, де Ви б могли розмовляти і слухати англійську мову. Третя причина, з якої ви не можете вивчити англійську мову, це нерегулярність занять. Часто новачки починають вивчати мову,вчать граматику, зубрять слова, слухають аудіо уроки і через місяць все закидають, як ви розумієте, результат від такого вивчення англійської мови буде не високим. Бажано займатися хоча б по 40 хвилин кожен день. У вас повинна виробитися звичка вчити англійську, наприклад, як чищення зубів, вранці ви робите це не замислюючись.

Щоб навчитися говорити, потрібно почати говорити. Нехай криво, косо, з помилками - не важливо. Просто потрібно намагатися говорити. Якщо ваш прогрес не так вже помітний, то можливо варто поміняти метод вивчення, не варто зневірятися і говорити про те, що у вас немає ніяких здібностей до мов.

Тож хочу побажати всім, хто вирішив вивчити мову Шекспіра, Байрона, Джека Лондона наполегливості, бо як говорять англійці: «Always at is wins the day», що в перекладі означає «Наполегливість запорука успіху».

Наталія Задорожна,
начальник відділу освіти
Василівської райдержадміністрації