Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
Навчання у школах в умовах воєнного стану
  • 28 вересня 2022
 
Усе більше учнів повертається до очної та змішаної форм навчання, – про це повідомив Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.
 
«За останні два тижні в середньому в Україні кількість учнів, які повернулися до традиційного формату здобуття освіти, збільшилася на понад 20,5 тисяч, у змішаному – на майже 120 тисяч», – зазначив Сергій Шкарлет. 
 
Згідно зі статистичними даними, у період з 12 до 26 вересня до очного навчання ще долучилися майже 50 тис. учнів у Львівській області, майже 42 тис. у місті Києві та 6,8 тис. учнів в Івано-Франківській області. На понад 62 тис. учнів збільшилася кількість здобувачів освіти, які перейшли на змішане навчання, в Одеській області, у Львівській області таких учнів стало більше на 50,2 тис., а в Житомирській – на майже 29 тис.
 
Міністр зауважив, що постійно спостерігається рух від однієї форми навчання до іншої. 
 
Станом на 26 вересня 2022 року: 3115 шкіл працюють у звичному режимі, 5339 – дистанційно та 4444 – змішано.
 
В очному або змішаному форматах навчаються понад 2 млн 60 тис. учнів, дистанційно – майже 1 млн 960 тис. учнів.
 
Найбільше охоплення дітей, які навчаються у традиційному форматі, у Львівській, Закарпатській, Івано-Франківській областях та місті Києві, у змішаному – Київській, Львівській та Одеській областях.
 
Збільшення кількості здобувачів освіти, які повертаються до повноформатного навчання, зумовлено продовженням процесу облаштування у закладах загальної середньої освіти захисних споруд.
 
«За останніми даними, 68,4% шкіл мають облаштовані укриття для перебування в них учнів, учителів та працівників закладів. Нині перевірки тривають. Надзвичайно важливо створити безпекові умови в закладах освіти, аби батьки не мали сумнівів щодо вибору формату навчання дітей», – зазначив Сергій Шкарлет. 
 
Міністр нагадав, що МОН разом із МВС, МОЗ, Мінрегіоном, Нацполіцією та ДСНС працює над проєктом облаштування спеціальних захисних споруд у закладах загальної середньої освіти за рахунок коштів субвенції з Держбюджету.
 
«Українські діти мають здобувати якісну освіту та не втрачати мотивації навчатися далі. А наше спільне з освітянами завдання – допомагати їм у цьому всіма силами», – наголосив Міністр.
 
За матеріалами сайту
ЦК Профспілки