Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
  • Інтернаціонал освіти засуджує тиск росії на освітян на окупованих територіях України
Інтернаціонал освіти засуджує тиск росії на освітян на окупованих територіях України
  • 19 вересня 2022
 
«У жахливих спробах переписати історію, російські сили чинять тиск та шантажують вчителів та освіту на окупованих територіях в Україні.
 
У Херсонській області російська армія спалює українські книги та погрожує вчителям, заарештовує та катує їх за те, що вони викладають за українською програмою», – такими словами розпочинається заява Інтернаціоналу освіти, яку організація оприлюднила на своєму офіційному сайті. 
 
У ній, зокрема, вказано, що освітяни всього світу засуджують такі напади на колег та освіту в Україні та закликають Росію негайно припинити цю агресивну війну проти суверенної держави, щоб мир повернувся до України.
 
«Президент Путін, як і інші автократи до нього, критикує вчителів за ключову роль, яку вони відіграють у збереженні та передачі спогадів народу, їх історії та ідентичності нації. Але вчителів нелегко стримати. Наші колеги чинили неймовірний і гідний захоплення опір, захищаючи своїх учнів і країну. Ми захоплюємося їхньою хоробрістю і підтримуємо їх кожен крок на шляху до свободи», – заявив Девід Едвардс, генеральний секретар Інтернаціоналу освіти.
 
За матеріалами сайту
ЦК Профспілки