Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
Вшанування освітян до професійного свята
  • 3 жовтня 2014

5 жовтня – Всеукраїнське професійне свято – День працівників освіти. Воно давно вже стало всенародним. Повага, вдячність, шана – ось притаманні цьому святу почуття.

На початку золотолистого жовтня, в перший сонячний його тиждень від дитячого садочка до великого навчально – виховного комплексу, від невеличкого сільського клубу до розкішних палаців і театрів, від гімназії до університету – скрізь вітають і вшановують наших освітян: вихователів, вчителів, керівників гуртків і секцій, викладачів та науковців.

Святкові заходи пройшли в районних центрах, містах, м. Запоріжжі і, звичайно, безпосередньо в освітянських колективах.

1 жовтня в концертному залі імені М.І. Глінки в Запоріжжі пройшло обласне свято, на якому щиру вдячність та вітання педагогічній та науковій спільноті області виразили Баранов В.О. – голова Запорізької ОДА, Межейко В.І. – голова Запорізької обласної ради, Гринь Н.І. – голова обласної організації освітянської Профспілки.

32 кращих представники отримали обласні педагогічні премії у розмірі 8 тисяч гривень. Така відзнака запроваджена з метою піднесення ролі та авторитету творчого педагога. На святі кращі освітяни нагороджені Почесними грамотами та подяками державних та обласних органів влади.

Голова обласної організації Профспілки Н.І. Гринь вручила Почесні грамоти та премії обласного комітету Профспілки кращим головам первинних профспілкових організацій. За дорученням ЦК галузевої Профспілки та Запорізької обласної ради профспілок Почесні грамоти були вручені соціальним партнерам (управлінцям, керівникам закладів освіти) за ефективну співпрацю з галузевою Профспілкою. Голова Чернігівської районної організації Профспілки Коротич О.Г. нагороджений Почесним знаком “Заслужений працівник Профспілки працівників освіти і науки України”. В другій частині свята на освітян чекав концерт академічного симфонічного оркестру під керівництвом народного артиста України В’ячеслава Реді.

На святковому заході в будівлі Запорізької міської ради освітян вітали О.Ч. Сін – міський голова, О.С. Кузьмін – заступник міського голови, Р.В. Чухрай – начальник департаменту освіти і науки.

70 найкращих освітян Запоріжжя отримали сертифікати на премію міського голови за значні досягнення в навчанні і вихованні підростаючого покоління. Нагородження освітян проходило в декількох номінаціях, які охоплювали всі напрямки освітнього простору міста.

8 освітян нагороджені медалями “За особистий внесок в розвиток міста Запоріжжя”. Багато освітян нагороджені грамотами міської ради та галузевого департаменту.

Голова обласної організації Профспілки Н.І. Гринь вручила Почесні грамоти ЦК Профспілки, президії Запорізької обласної ради профспілок, комітету Запорізької обласної організації Профспілки кращим головам первинок закладів освіти м. Запоріжжя, керівникам органів управління освітою та закладів освіти.

Кращі творчі колективи міста подарували освітянам Запоріжжя святковий концерт.

Районні, міські організації галузевої Профспілки, ПК ВНЗ також підготували для спілчан приємні миттєвості, нагороди, святкові привітання.

Естафета привітань і пошани продовжується…

Хай так буде сьогодні, завтра і завжди!

Хай гараздами буде засіяне Ваше життя, любов’ю зігріте серце, радістю переповнена душа!

Щоб у Вашу домівку гомінливим щебетом залітало щастя, здоров’я, благополуччя і залишалось там на багато – багато років!