Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
Профспілкове навчання – презентація
  • 13 січня 2016

Проінформований – значить озброєний… Основну частину інформації сьогодні ми отримуємо із засобів масової інформації та інтернету. На жаль, сучасні ЗМІ, подаючи новинні та аналітичні матеріали, перш за все керуються інтересами своїх власників або груп впливу. Це небезпечно для формування суспільної думки. Важливу роль у формуванні її об’єктивності відіграє живе спілкування. Такий захід відбувся 12 січня в Будинку профспілок у м.Запоріжжі.

Проходив він у формі трудової (профспілкової) школи. Ініціатором профспілкового навчання виступив обласний комітет Запорізької організації Профспілки працівників освіти і науки. У навчанні прийняли участь голови районних, міських організацій Профспілки, ППО ВНЗ, первинних організацій закладів освіти а також представники інших обласних організацій галузевих Профспілок.

Профспілкове навчання – презентацію проводили Буздуган Ю.О. – голова наглядової ради Українського інституту соціального партнерства та Скоморощенко О. М. – директор цього інституту, доктор філософських наук.

Тема засідання школи – “Працівники та глобальні цілі України”. В ході лекцій і презентацій піднято ряд важливих питань: профспілки та геополітика України, профспілкова ідентичність, міжнародний профспілковий рух, економічна філософія працівників, профспілкові цінності.

Під час лекцій та дискусій учасники навчання зацікавлено сприймали інформацію про історію та сьогодення українського та міжнародного профспілкового руху, його роль у суспільстві, розвитку демократії та державності.

За ініціативою учасників навчання вирішено продовжити такі зустрічі і в подальшому, що сприятиме підвищенню професійного рівня та обізнаності профактиву, який в подальшому може використовувати отриману інформацію в роботі по мотивації членства в профспілці.

Прес – служба
обласної організації
Профспілки