Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
Змусь депутата працювати
  • 25 грудня 2015

Депутати від Опозиційного блоку нашого міста продовжують бойкотувати сесію міської ради. У вівторок, 15 грудня, вона знов не відбулася тільки тому, що депутати Опоблока, керовані нардепом Євгенієм Балицьким, усім складом її проігнорували. Голова міста і лідери чотирьох політсил з п'яти, представлених в міськраді виконали усі прохання і вимоги, які висували їм опозиціонери, але ті все одно не прийшли. І третя спроба влади скликати сесію провалилася. Тим самим вони викликали бурю обурення з боку городян. Мелітополь вирішив діяти радикально, щоб змусити обранців народу, нарешті працювати і брати участь в життєдіяльності міста.

В п'ятницю, 18 грудня, перед будівлею виконкому на акцію "Змусь депутата працювати", організовану профспілками працівників бюджетної сфери і громадськими активістами, зібралися педагоги, учителі, працівники культури, медичних закладів, представники громадських організацій – небайдужий Мелітополь. Особливо людей хвилювало те, що із-за депутатських амбіцій під Новий рік вони можуть залишитися без зарплати, а усе місто в 2016 році без бюджету.

Голова міста Сергій Мінько вийшов до присутніх учасників мітингу і запросив їх для спілкування в сесійний зал. В цей час на сходах у сесійну залу зібралося близько 15 з 21 депутатів Опоблока для участі у своїх зборах. Двері залу були закриті, коли ж їх відкрили, депутати згорнулися і демонстративно пішли, не бажаючи спілкуватись з мешканцями міста. Услід депутатам-шантажистам громадські діячі кричали " Ганьба"! Деякі учасники мітингу просили повернутися депутатів і пройти в зал, але ті просто втекли від народу.

Учасники мітингу перейшли в зал виконкому. Учителі, лікарі, активісти громадських рухів по черзі висловлювали свою думку. Суть усіх виступів зводилася до того, що в Мелітополі за останні десятки років ніколи ще депутати міської ради, які б політичні сили вони не представляли, не дозволяли собі брати в заручники своїх же виборців.

Першим слово узяв Анатолій Покровенко, який більше 20 років працює в органах місцевого самоврядування, але такого загострення політичних пристрастей в міськраді ще не бачив.

Його підтримала голова міської організації Профспілки працівників освіти Тетяна Маненко. Вона висловила думку 3,5 тисяч членів Профспілки. Тетяна Віталіївна зазначила, що ніколи не уявляла собі, що виходитиме і мітингуватиме проти міських депутатів. Досі вона відстоювала інтереси працівників освіти під Верховною Радою України, Адміністрацією Президента, а тепер вимушена примушувати працювати своїх же місцевих депутатів Оппоблока, за яких, до речі, голосували багато бюджетників.

Заступник головного лікаря другої міськлікарні Любов Лактионова пообіцяла створити громадську організацію, яка не дасть спокійно жити депутатам Оппоблока і змусить їх працювати.

Депутат попереднього скликання і головний лікар другої поліклініки Галина Карновська зачитала резолюцію, підписану учасниками мітингу, з вимогами працівників бюджетної сфери і вручила її міському голові. У своєму зверненні учасники мітингу вимагають від депутатів зібратися в конференц-залі у повному складі і почати конструктивно працювати, затвердити міський бюджет 2016 р. і перерозподілити бюджет цього року, а також відкритого проведення сесій і трансляції заходів онлайн. Другий екземпляр резолюції громадськість пообіцяла віддати депутатам від Оппоблока.

Сергій Мінько подякував людям за активну громадянську позицію і запевнив, що до 25 грудня сесія обов'язково відбудеться і питання бюджетів будуть обов'язково розглянуті, незважаючи на спроби депутатів Опозиційного блоку зірвати цю роботу. Керівник міста у черговий раз підкреслив, що в нинішній ситуації усім депутатам варто відкинути свої політичні амбіції, заручниками яких стали прості городяни, і нарешті почати конструктивно працювати. Таке бажання, на думку міського голови, є і у багатьох представників Опозиційного блоку. Вони продемонстрували його, взявши участь у бюджетних слуханнях, які відбулися 17 грудня.

За день до зазначених подій, гостями студії муніципального телебачення 17 грудня в ефірі «Вісті про головне» були начальник міського фінансового управління Наталія Чабан, голова міської організації Профспілки працівників освіти Тетяна Маненко, заступник головного лікаря міськлікарні №2, депутат міськради двох скликань Любов Лактіонова. В прямому ефірі вони обговорили питання бойкоту опозиції, відповіли на питання глядачів чим загрожує страйк депутатів від Опоблоку місту і які вимоги до них збираються висувати учасники мітингу.

Прес-служба
Мелітопольської
МО Профспілки