Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
  • Спеціальна конференція профспілок Європи прийняла резолюцію за мир в Україні
Спеціальна конференція профспілок Європи прийняла резолюцію за мир в Україні
  • 8 липня 2022
etuce 17 of 34
 
5-6 липня 2022 року у м. Льєж, Бельгія відбулася Спеціальна конференція Європейського комітету профспілок освіти (ЄКПО). 
 
Міжнародний захід відбувся в очному режимі вперше за останні три роки у зв’язку із пандемією. Конференція стала гарною можливістю для представників членських організацій ЄКПО знову зібратися, об’єднати зусилля та працювати разом на зміцнення солідарних зв’язків між профспілковцями-освітянами країн Європи. Загалом у заході взяли участь понад 270 делегатів. 
 
Під час представлення та обговорення резолюції щодо встановлення миру в Україні, перед делегатами конференції із Києва в онлайн режимі виступив Голова Профспілки працівників освіти і науки України Георгій Труханов. 
 
Тема цієї спеціальної конференції – «Залучення та діяльність профспілок у Європі: мобілізація для якісної державної освіти на користь студентів та підвищення статусу вчителів й усіх працівників освіти». 
 
Мета – підбити підсумки досягнутого, виділити основні вектори і розглянути подальший розвиток та стратегію, затверджену на грудневій Конференції 2020 року, націлюючись на продовження зміцнення соціального діалогу в освіті та вдосконалення систем освіти у всьому європейському регіоні.
 
Детальніше:
 
За матеріалами сайту
ФПУ