Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
Кам’янській ЗОШ Василівського району – 60 років
  • 24 грудня 2015

Теплий зимовий день 4 грудня приніс хвилюючу подію у Кам’янське: місцева середня школа, багата своєю історією та освітянськими звершеннями і поколіннями мудрих педагогів, вдячних випускників, відзначала 60-річний ювілей. Але хіба це роки! Це розквіт! Така молода, повна сил, красується на всю околицю. 60 років : це близько 43 тисяч уроків; близько 86 тисяч шкільних дзвінків; близько 3000 випускників.

Як і 60 років тому – це великий дружній, творчий і працьовитий колектив вчителів, батьків та учнів. Сьогодні школа - це сучасні класи, комп’ютери, інтерактивні дошки і впровадження інноваційних технологій. Єдина родина висококваліфікованих творчих вчителів, 139 чудових, талановитих дітей. Вони розумні, ерудовані, всебічно розвинуті, демократичні і розкуті, проявляють активність в олімпіадах, конкурсах, доводять ґрунтовність знань з різних предметів і на різних рівнях. В 2011 році випускниця С. Семеренко зайняла II місце на Всеукраїнській олімпіаді з української мови на рівні країни.

А ще школа гордиться своїми випускниками. Всі вони знайшли своє місце в житті, стали справжніми людьми. Розлетілись по різних куточках нашої країни, і навіть за кордон. Понесли у світ посіяні у їх душі тепло, добро, любов до всього рідного. Серед них: Анатолій Харченко – доктор війсково - історичних наук, Нонна Жеребцова – доктор медичних наук, Вадим Адаменко доктор технічних наук, Євген Малиш – кандидат технічних наук, Микола Завгородній – кандидат війсково – історичних наук, Віктор Гупало – композитор, диригент симфонічного оркестру, Леонід Сапа – поет, член спілки письменників України, Ірина Бондаренко – кандидат філологічних наук, доцент кафедри журналістики ЗНУ, Людмила Похилько – головний спеціаліст Департаменту освіти і науки Запорізької ОДА, Тамара Кисельова – журналіст-міжнародник, літературний редактор телеканалу «Київ», директор фонду Мазепи. Цей список можна продовжувати і продовжувати…

Ллється піснею учнівське дзвінкоголосся, радіють педагоги, що так багато людей завітали на свято, витирають сльози ветерани та однокласники, які зустрілися через десятки літ. Кожне слово карбується в пам’яті цьогорічних випускників, бо воно – про них, про їхнє життя і про одвічну любов – рідну Кам’янську школу!

Пресс – служба
Василівської РО
Профспілки