Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
  • Спільне навчання профспілкових лідерів та керівників навчальних закладів – запорука успішної та ефективної співпраці
Спільне навчання профспілкових лідерів та керівників навчальних закладів – запорука успішної та ефективної співпраці
  • 17 грудня 2015

Принципові зміни, що відбулися за останні роки у нашій державі, кардинально змінили місце, роль і завдання профспілок, їх стратегію і тактику дій, форми й методи роботи, кадрову політику. Сьогодні вже недостатньо самого бажання змінити становище людей найманої праці на краще.

Тільки ґрунтовні знання, вміння, досвід та поінформованість стають надійним фундаментом у відстоюванні і захисті трудових, соціально-економічних, духовних прав та інтересів спілчан, їх організацій. Нині ні в кого не викликає сумніву той факт, що для ефективного управління потрібна спеціальна підготовка, професійні знання, вміння і навички. Тому Василівська районна організація Профспілки працівників освіти продовжує ефективну практику проведення спільних навчань профспілкових лідерів та керівників, навчальних закладів і установ освіти.

Цього разу на навчання запросили юрисконсульта Петрашину Лілію Григорівну з питань змін у законодавстві України, організаційно – масової роботи та правозахисної діяльності первинних профспілкових організацій навчальних закладів району.

Велелюдний захід відбувся у актовому залі Василівської гімназії «Сузір’я». Чимало питань роз’яснила Лілія Григорівна стосовно ведення трудових книжок, прийняття на роботу та звільнення, перебування та вихід з декретної відпустки, питання про працю за строковим та безстроковим договорами,питання оформлень адміністрацією закладів подань до профспілкового комітету на звільнення , а також згода на це профспілки.

Гострими були питання про не виплату відряджень, винагороди та багато інших цікавих питань, на які всім була дана кваліфікована відповідь. Цього дня новообрані голови первинок отримали методичні рекомендації, збірники з питань охорони праці, планування роботи, ведення профспілкової документації. Виступи начальника відділу освіти Задорожної Н.В. та голови районної організації Бабаченко О.Г. були націлені на співпрацю та розвиток соціального партнерства на рівні району та первинок і адміністрацій закладів освіти.

Прес – служба
Василівської
РО Профспілки