Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
Душу зігріє багаття вогонь
  • 1 жовтня 2014

З новими враженнями та особливостями пройшов XXIV туристичний зліт освітян Куйбишевського району. Цьогоріч туристичний маршрут змінив свою адресу - з розкішного Кам’янистого лісу його перенесли в не менш мальовниче місце - до так названої Більманської дамби.

Команди розбили свої табори, обладнали побут і готувалися до конкурсної програми. За традицією на центральній галявині усі зібралися на урочисте відкриття. Команди вітали голова районної організації Профспілки працівників освіти З.Ф.Антонова, начальник відділу освіти В.В. Крутько, головний суддя змагань А.Л. Котенко. Вже вкотре почесна місія підняти прапор України та Профспілки працівників освіти і науки України випадає переможцям минулорічних змагань – команді Олексіївської школи. Звучав Державний Гімн України та туристичний гімн освітян Куйбишевського району.

За підсумками першого дня у конкурсній програмі перше місце зайняли команди шкіл «Інтелект» та Олексіївської, третє місце команда Білоцерківської школи, четверте - команди Шевченківської та Куйбишевської шкіл, шосте – команда Комиш-Зорянської школи, сьоме – команда Новоукраїнської школи.

Особливі результати в конкурсі «Кип’ятіння води » показали туристи Сердюк Тимофій та Фірсов Володимир (ЗОШ «Інтелект»), в конкурсі «Складання рюкзака» - Грипак Т.Г. (Олексіївська ЗОШ) показала найкращий час – 54 секунди, в конкурсі «В’язка туристичних вузлів» найкращими були туристи з Олексіївської ЗОШ (1хв. 12 сек.). Всі п’ять учасників впоралися із завданням.

Коли стемніло, на центральної галявині запалало туристичне вогнище і зазвучали пісні. На конкурсі «Пісня від душі» суддівська колегія з керівників команд перше місце присудила туристам ЗОШ «Інтелект», друге – Білоцерківській школі, трете – Куйбишевській ЗОШ.

Вранці вчителів – туристів чекала «Смуга перешкод».Учасники команд відзначили, що вона була складною, але цікавою. Треба було показати вміння та навички при проходженні кожного етапу, а судді фіксували штрафи та час проходження на етапі. Найкращими в цей день були туристи Олексіївської школи, на другому місці – вчителі Комиш-Зорянської, на третьому - ЗОШ «Інтелект», на четвертому – команда Шевченківської ЗОШ.

Поки команди змагалися, в їх туристичних таборах готували обід. Чого тільки не було в їх казанках! Запашна рибна юшка й ароматний борщ, гречана каша з димком від багаття, смажене м’ясо. Всього не перелічити! А які ж смачні страви на природі та ще після таких серйозних випробувань!

Жодна команда не поїхала з туристичних змагань без неперевершених вражень, грамот і подарунків від районної Профспілки.

Голова Куйбишевської РО
Профспілки Антонова З.Ф.