Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
  • ПРЕЗИДІЯ ФПУ. Працювати на благо людей, відповідати викликам сучасності
ПРЕЗИДІЯ ФПУ. Працювати на благо людей, відповідати викликам сучасності
  • 25 травня 2022
 
24 травня 2022 року в Будинку профспілок у Києві відбулось засідання Президії ФПУ.
 
Спочатку члени Президії підтвердили повноваження своїх колег. Ухвалили рішення про скликання чергового засідання Ради ФПУ 30 червня 2022 року з основним питанням порядку денного – про виклики і завдання ФПУ та її членських організацій щодо трудових, соціально-економічних прав працівників в умовах воєнного стану в Україні.
 
Далі було розглянуто питання про бюджет ФПУ на 2022 рік, який остаточно затвердить Рада ФПУ, підбито підсумки роботи Штабу ФПУ з гуманітарної допомоги та надання фінансової допомоги суб’єктам господарюванням і профспілковим організаціям, які проводять роботу з внутрішньо переміщеними особами та постраждалими внаслідок воєнної агресії росії, внесено зміни до Положення про Фонд солідарності ФПУ, а також обговорено низку інших питань профспілкового життя.
 
Йшлося про те, що у співпраці із нашим закордонними партнерами, насамперед, МКП та ЄКП, а також з національними профцентрами країн Європи, такими як Данія, Норвегія, Литва, Німеччина, Франція, Англія, благодійними організаціями США та Ізраїлю, вдалося зібрати кошти та гумдопомогу і за рахунок цього надати допомогу тимчасово переміщеним особам членам профспілок, які опинилися в критичних життєвих обставинах. Роботу в цьому напрямку продовжує як Гуманітарний штаб ФПУ так і членські організації Федерації профспілок України.
 
Зазначалось, що в умовах війни профспілкам необхідно віднаходити більш сучасні та інноваційні методи роботи, що потребує від кожного керівника профспілкової організації, а також від кожного члена профспілки ініціативи, самовіддачі та застосування особистого авторитету, як представника організації, що діє на захист людини праці.
 
На цьому Президія завершила свою роботу.
 
За матеріалами сайту
ФПУ