Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
  • Освітяни Заводського району працюють на спільну перемогу
Освітяни Заводського району працюють на спільну перемогу
  • 25 травня 2022
 
Війна змінила звичний режим роботи закладів освіти, і ось вже освітяни району стоять в черзі на пунктах переливання крові, плетуть маскувальні сітки, переказують кошти на потреби армії, готують, шиють якісні жилети, підсумки, пакують індивідуальні аптечки. В коридорах закладів замість учнів та дітей можна зустріти вимушених переселенців з окупованих територій, в класах – речі для гуманітарної допомоги. Шкільні класи та групові кімнати в дитячих садочках тимчасово перетворилися на зручні спальні для відпочинку. В холах шкіл – територіальні інформаційні центри, які надають інформаційну та психологічну допомогу громадянам. Вчорашні випускники шкіл – у військовій формі, бо вони стали на захист рідного краю. Вчителі всіх шкіл паралельно із дистанційним навчанням стали у стрій волонтерів і допомагають наближати перемогу України разом із нашими воїнами, які ведуть запеклу боротьбу із ворогом.
 
Як педагогічний, так і технічний персонал кожного закладу додає всіх зусиль по створенню сприятливих умов для перебування людей з окупованих територій.
 
Заклади дошкільної освіти району щоденно, працюючи без вихідних, готують смачні страви вимушеним переселенцям та нашим захисникам.
 
Активно включилися до загальнонародних справ трудові колективи, первинні профспілкові організації Заводського району, які об’єднують 1100 членів Профспілки в 27 первинних організаціях закладів освіти.
 
На сьогодні в районі залишилось 1050 освітян, вимушено переселилися 170 осіб, з них 120 за кордон.
 
Дистанційно освітню діяльність здійснюють 15 закладів загальної середньої освіти, 11 закладів дошкільної освіти тимчасово припинили освітню діяльність.
 
В ході цієї війни район став прихистком для тимчасового проживання біженців із сусідніх областей і районів, де ведуться бойові дії.
 
Отже, працюємо кожен на своєму місці заради миру. Разом ми створюємо надійний тил нашим захисникам і наближаємо Перемогу!
 
Прес-служба
Заводської РОП
м. Запоріжжя