Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
  • Міжнародні партнери підтримують боротьбу українських профспілок за трудові права
Міжнародні партнери підтримують боротьбу українських профспілок за трудові права
  • 24 травня 2022
 
23 травня 2022 року у Будинку профспілок у Києві відбулась зустріч керівництва ФПУ із заступником Генерального секретаря Глобального союзу IndustriALL Кемалем Озканом.
 
На початку зустрічі  Голова ФПУ Григорій Осовий  поінформував  гостя про діяльність українських профспілок в умовах воєнного стану, охарактеризував ситуацію на ринку праці, ролі ФПУ в організації трудового фронту, про надання гуманітарної допомоги тимчасово переміщеним особам майновим комплексом профспілок, проблемні питання пов’язані з лібералізацією трудових відносини. Зокрема він зупинився на депутатському законопроекті 5371 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо спрощення регулювання трудових відносин у сфері малого і середнього підприємництва та зменшення адміністративного навантаження на підприємницьку діяльність», спрямованого на лібералізацію трудових відносин, який нівелює роль профспілок, виводячи поза межі діяльності Трудового кодексу більшу половину працівників.  
  
Голова ФПУ також зазначив, що з перший днів агресії росії проти України членські організації ФПУ підтримують ВСУ і  подякував представникам закордонних профспілкових організацій за підтримку та солідарність з профспілками України.
 
Кемаль Озкан поділився своїми враженнями від візиту до Києва. Він сказав, що побачив в Україні велику солідарність між людьми, єдність у профспілковому русі та гігантський опір ворогові. На його думку, ситуація, що виникла у нас, об’єднала міжнародний профспілковий рух у прагненні подолати злочин, яким є війна, розв’язана росією, та спільному бажанні допомогти українським колегам.
 
Було поінформовано про допомогу, яку надає українським колегам Глобальний союз IndustriALL.
 
Одним з таких заходів на підтримку українських працівників є контакти з представниками ТНК, що працюють в Україні, із закликом до них не припиняти свою діяльність, а навпаки надавати усю необхідну підтримку. У першу чергу цього потребують ті працівники, хто  втратив роботу. Він запевнив у беззаперечній підтримці керівництвом IndustriALL позиції українських профспілок щодо законопроекту № 5371, який обмежує трудові права та гарантії працівників. Він запевнив, що представники міжнародних профоб’єднань підтримують дії українських профспілок на захист трудових прав працівників.
 
«Я вірю в сильний характер українців та пишаюся бути з вами в такий складний час і переконаний у вашій перемозі у боротьбі за свободу і справедливість», -  сказав Кемаль Озкан.
 
У зустрічі взяли участь: заступники Голови ФПУ Володимир Саєнко, Євген Драп’ятий, Василь Андреєв, Василь Шилов, Валерій Матов, голова Профспілки працівників атомної енергетики та промисловості України.
 
За матеріалами сайту
ФПУ