Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
Доброго дня! Ми з «Волошки».
  • 24 травня 2022
 
У Комунарському районі м.Запоріжжя є невеличкий заклад дошкільної освіти №90 з романтично-патріотичною назвою «Волошка». Керівник закладу – Катерина Цілуйко, голова ППО – Катерина Рябко.
 
У час, коли наша країна перебуває в умовах війни, небайдужість та невтомна праця додає віри в те, що наш народ переможе.
 
З березня наш колектив допомагає людям, які приїжджають до Запоріжжя, ховаючись від бомбардувань і ракетних обстрілів. На сьогоднішній день наш садочок № 90 «Волошка» став тимчасовим прихистком для понад 600 вимушених переселенців. У нашому дитячому садочку люди отримують повноцінне харчування, забезпечені речами першої необхідності, гігієнічними засобами, медикаментами тощо. Вони мають можливість прийняти душ, відпочити, набратися сил перед подальшою дорогою.
 
За час війни наш колектив згуртувався. Зараз нам не важливо робочий день, вихідний або довга комендантська година. Якщо потрібно –всі  на своїх місцях. Кожен знає свої обов’язки: хтось реєструє, хтось розселяє по кімнатам, готує, прибирає, надає першу допомогу. Всі працюють чітко та злагоджено.
 
В більшості люди залишаються тільки на 1 ніч, але бувають випадки, коли людям нікуди податися. В таких випадках вони живуть у нашому закладі стільки скільки потрібно, а ми в свою чергу допомагаємо знайти житло.
 
Ми впевнилися, що українці незламні. Навіть втративши все люди радіють теплому слову, знаходять сили посміхатися і завжди вдячні. Робота з переселенцями вплинула на кожного з нас. Ми стали сильнішими та витривалішими заради нашої спільної перемоги. Україна понад усе!
 
 
 
Катерина Рябко,
Голова ППО ЗДО №90