Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
Діти на крилах натхнення
  • 11 грудня 2015

Щороку 3 грудня разом із світовою спільнотою Україна відзначає Міжнародний день інвалідів. З 1992 року Генеральна Асамблея ООН оголосила цей день днем ушанування людей з особливими потребами. Україна долучилась до відзначення Міжнародного дня інвалідів з 1996 року. З 3 по 12 грудня в області проводяться заходи по вшануванню дітей, людей з вадами.

Запорізька спеціальна загальноосвітня школа-інтернат “Орієнтир” починала свою історію з 1996 року як школа-інтернат для слабозорих дітей. Сьогодні це єдиний у Запорізькій області навчально-виховний заклад,що здійснює комплексну медичну, соціально - психологічну і педагогічну реабілітацію учнів з вадами зору. Директор “Орієнтир” – Тихомирова Ганна Володимирівна – талановитий керівник, яка постійно перебуває у творчому пошуку, дбає про зміцнення матеріально - технічної бази, опікується соціально - психологічним кліматом педагогічного колективу. Вона об’єднала дітей, батьків, та гостей на святковий концерт з нагоди Міжнародного дня інвалідів під гаслом “Діти на крилах натхнення”. Свято проходило у затишному БК “Металургів”, де діти закладу продемонстрували яскраві танці, українські пісні, гуморески, інші таланти.

На святі були присутні гості, які висловили теплі слова про заклад, родинне тепло, увагу педагогів і вихователів та нагородили їх грамотами, вручили подарунки:

Манько Е.М. – начальник управління з питань спільної власності територіальних громад ОДА, Шпірний І. М. – начальник відділу позашкільної освіти, інтернатних закладів та фінансового забезпечення обласного департаменту освіти і науки, Стус В. М. – заступник голови профкому комбінату “Запоріжсталь”, голова Орджонікідзевської РДА Лимарчук З. М., Гринь Н. І. – голова Запорізької обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України, Шиманиця Т. О. – голова Орджонікідзевської РОП.

Свято проходило 4 грудня – в день великого православного свята – Введення в храм Пресвятої Владичеці Богородиці і Пріснодіви Марії і мабуть не дарма, бо саме Вона теж охороняє в першу чергу цих діточок. На свято були запрошені і воїни з Національної Гвардії України – в переддень свята Збройних Сил України. Їм теж побажали міцного здоров’я і надійно зберігати мир в Україні.

Вшановуючи ці дні, ми бажаємо всім Вам міцного здоров’я, добробуту миру і злагоди, нових творчих злетів, нових талантів на крилах натхнення.

Прес-служба
Орджонікідзевської
РО Профспілки
м. Запоріжжя