Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
  • Інформація щодо рішень органів влади з питань, пов’язаних з евакуацією та гуманітарною допомогою, стабільної та ефективної роботи підприємств
Інформація щодо рішень органів влади з питань, пов’язаних з евакуацією та гуманітарною допомогою, стабільної та ефективної роботи підприємств
  • 12 травня 2022
 
Гуманітарна допомога:
 
Координаційний центр з надання правової допомоги нагадує, що за продаж гуманітарної допомоги передбачена кримінальна відповідальність.
 
Інформація для населення:
 
1). Відповіді Мінцифри щодо компенсацій бізнесу за працевлаштування ВПО – минулого тижня на порталі Дія була запущена послуга «Компенсація за працевлаштування ВПО»; Мінцифри підготувало відповіді на найчастіші питання в соціальних мережах щодо виплат 6500 грн бізнесу за працевлаштування ВПО:
 
- Хто може подати заяву? - Тільки роботодавці, що працевлаштували ВПО із заробітною платою не менше від мінімальної (6500 грн), перебувають на обліку як платники єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, подали податкову звітність за 4 квартал 2021 або весь 2021 рік та не є неприбутковою організацією.
 
- Протягом якого часу я буду отримувати компенсацію? - Загальна тривалість надання компенсації витрат не може перевищувати два місяці з дня працевлаштування особи.
- Чи потрібно повторно подавати заяву на отримання компенсації за 2-й місяць? - Так, потрібно.
 
- Ця послуга пов’язана з єПідтримкою? - Послуга з компенсації працевлаштування ВПО призначена для компенсації роботодавцю витрат на оплату праці за кожну працевлаштовану особу, яка є внутрішньо переміщеною внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні. Натомість послуга єПідтримка-6500 була створена для одноразової підтримки підприємців та найманих працівників з областей, де велися бойові дії.
 
 
 
За матеріалами сайту
ФПУ