Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
Всеукраїнські збори голів ППО
  • 3 грудня 2015

За рішенням Президії ФПУ від 6.10.2015 року 30 листопада 2015 року відбулися Всеукраїнські збори голів первинних профспілкових організацій з порядком денним “Про завдання ФПУ щодо захисту соціально – економічних прав та інтересів членів профспілок в умовах реформ і європейської інтеграції України”. В них взяли участь понад 700 профспілкових активістів з усіх регіонів України та галузевих профспілок.

Для участі у заході були запрошені Президент України, Прем’єр-міністр України, керівники галузевих міністерств та відомств, проте на відкриту розмову прийшли від сторони влади лише заступник глави Адміністрації Президента України з питань проведення адміністративних, соціальних та економічних реформ Дмитро Шимків, заступник міністра соціальної політики Віктор Іванкевич та керівник Департаменту з питань гуманітарної політики Адміністрації Президента Юрій Рубан.

«Нам вкрай важливо сьогодні разом виробити рішення і тактику консолідованих дій як на національному рівні, так і на місцях, щоб зупинити руйнування виробництва, катастрофічну втрату робочих місць, падіння реальної заробітної плати, зубожіння людей, знищення соціального страхування. А також протидіяти агресивному наступу як на права і соціальні гарантії працюючих, так й на самі профспілки», – наголосив Голова ФПУ Григорій Осовий.

У виступах учасників та гостей зборів неодноразово наголошувалося, що сьогоднішня антисоціальна політика «жорсткої економії» призвела до катастрофічного падіння вартості праці та зубожіння населення. Найболючішим є питання зайнятості населення, адже за півтора роки діяльності Уряду втрачено понад 2 мільйони робочих місць, відсутня програма працевлаштування переселенців зі Сходу, не виконується Програма сприяння зайнятості населення та створення нових робочих місць. Владою задекларовано понад 200 реформ, але їх результат не відчутний.

Всеукраїнські збори прийняли Резолюцію з вимогами до Парламенту, Президента та Уряду та закликали увесь профспілковий актив, всіх членів профспілок консолідуватися у розбудові правової держави, де праця є легальною, доступною і престижною, виступити єдиним фронтом проти політики «жорсткої економії», будь-яких антисоціальних дій влади чи бізнесу та використовувати всі можливі заходи у боротьбі проти кожного порушення трудових прав.

Прес-служба
обласної організації
Профспілки