Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
  • З 1 травня газ для побутових споживачів в Україні не здорожчає
З 1 травня газ для побутових споживачів в Україні не здорожчає
  • 2 травня 2022
 
За інформацією Департаменту з питань економічного розвитку та ціноутворення апарату ФПУ, ГК «Нафтогаз України» та інші постачальники природного газу продовжують забезпечувати своїх клієнтів природним газом навіть в тих регіонах, де йдуть бойові дії, побутові споживачі отримують газ за ціною 7,96 грн/куб. м з ПДВ, без вартості розподілу (доставки).
 
Проте тарифний план «Фіксований» для побутових споживачів діє до 30 квітня 2022 року. Наразі Уряд планує на період дії воєнного стану зафіксувати тарифи на природний газ як для населення, так і для теплопостачальних підприємств.
 
З 1 травня споживачі будуть автоматично переведені на базовий тариф «Твій газ річний». Тобто йти до центрів обслуговування клієнтів, щоб щось переоформити не потрібно. До середини травня споживачам буде надіслана інформація про баланс особового рахунку.
 
Для остаточного розрахунку важливо, щоб домогосподарство зафіксувало показники лічильника станом на 30 квітня та передали їх оператору.
 
Як повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль,  по закінченню чинних річних контрактів з 1 травня газ для побутових споживачів в Україні не здорожчає.
 
«Приймаємо рішення про те, що ціни на газ для людей залишаються без змін. Жодного підвищення. 8 грн за куб, як і було. Пільгова ціна буде діяти й для підприємств, які виконують життєво важливі функції для забезпечення обороноздатності держави», — підкреслив Денис Шмигаль.
 
Водночас прем’єр закликав українців продовжувати платити за комунальні послуги, аби в підприємств була можливість здійснювати ремонти та платити заробітні плати працівникам.
 
Субсидії перепризначать автоматично.
 
Українцям не потрібно буде звертатися за перепризначенням субсидій на літній сезон - державна допомога буде буде перепризначена у автоматичному режимі. Таке рішення було ухвалене, щоб забезпечити права споживачів, які проживають на тимчасово окупованих територіях або де ведуться активні бойові дії, розповіла раніше міністр соціальної політики України Марина Лазебна.
 
 
За матеріалами сайту
ФПУ