Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
  • Дороги, заводи, житло: збитки від війни для України сягнули 88 мільярдів доларів
Дороги, заводи, житло: збитки від війни для України сягнули 88 мільярдів доларів
  • 29 квітня 2022
 
За останній тиждень лише прямі інфраструктурні збитки України від російського нападу зросли на 3,1 млрд доларів і сягнули 88 млрд дол, або 2,6 трлн гривень, – передає видання Економічна правда.
 
Про це йдеться в оновленій оцінці збитків українській економіці проєкту KSE Institute «Росія заплатить» за підтримки уряду та Офісу президента.
 
Найбільше зростання втрат за останній тиждень зумовлено новими даними щодо пошкоджень та руйнувань об’єктів залізничної інфраструктури, об’єктів охорони здоров’я та активів підприємств.
 
 
Також відтепер в оцінці враховуються втрати від пошкодження земельного фонду сільськогосподарського призначення через ракетні обстріли та проведення бойових дій. Ця сума складається з чотирьох компонентів: мінне забруднення, рекультивація земель, втрати озимих та втрати меліоративних площ.
 
За 62 дні війни було пошкоджено, зруйновано або захоплено щонайменше 23 тисяч км доріг та 32 млн метрів квадратних житлового фонду.
 
Крім того, 40% від загальної кількості пошкодженого житла та підприємств припадає на Донеччину, 23% – на Харківщину, 12% – на Чернігівщину та 8% – на Київщину.
 
 
Команда проекту також працює над можливістю використання супутникових знімків для аналізу пошкоджень завдяки співпраці з Maxar та Airbus. Це допоможе в аналізі пошкоджень масових об'єктів: житлової забудови, доріг, сільськогосподарських активів.
 
За матеріалами сайту
ЦК Профспілки