Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
  • Ситуація щодо російського вторгнення станом на 08.04.2022 року (8:00) - #ЗСУ, 44 доба
Ситуація щодо російського вторгнення станом на 08.04.2022 року (8:00) - #ЗСУ, 44 доба
  • 8 квітня 2022
Обстановка у Запорізькій області  – без істотних змін. Сили противника продовжують посилювати свою присутність на Пологівському напрямку: підло б'ють по мирних людях та цивільних об‘єктах, періодично застосовують  армійську авіацію - таким чином намагаються  здійснювати наступальні дії у напрямку Запоріжжя. 
 
За інформацією з вищого штабу Сил оборони України станом на вечір 7 квітня 2022 року та ранок 8 квітня 2022 року підрозділи Сил оборони Запорізького краю знищили 20 окупантів, 1 танк, 2 бойові броньовані машини, 2 безпілотних літальних апаратів та 10 автомобілів.
 
Росіяни обмежують права громадян України на тимчасово зайнятих територіях. Так, у Запорізькій області російські окупанти заборонили виїзд чоловікам у бік підконтрольної українській владі території. Ворог почав примусову мобілізацію  у ряди так званої злочинної «народної міліції»  на деяких тимчасово окупованих територіях.  Росіяни періодично затримують чоловіків на блокпості у Василівці. Також ведуть перепис осіб чоловічої статі.
Зростає дефіцит товарів першої необхідності, особливо продовольчих, що в подальшому може призвести до ускладнення гуманітарної ситуації в зайнятому російськими окупантами регіоні.    
 
У Кам'янці Пологівського району помітили кадирівців на автомобілях, з позначкою Z, але перекресленою, як пісочний годинник.  Вони ходили по всіх хатах, питали людей, хто живе, чим займається, перевіряли документи, щось шукали. У деякі хати  заселилися, залякують тим, що ЗСУ скоро  розбомблять все селище. 
 
У Кирилівській громаді наразі також перебувають російські війська.  Як повідомив голова громади, колона російської техніки пройшла косою Федотовою, заїхала на острів Бірючий. Частина техніки залишилася там, а основна частина поїхала. Росіяни  приїжджають до селищної ради, заходять, намагаються дізнатися якусь інформацію, погроз не висувають, але намагаються схилити до співпраці.
Окрім того, в день 7 квітня 2022 року над містом Запоріжжя, було знищено одну крилату ракету. ППО Сил оборони Запорізького краю продовжують підтримувати  дії наземних військ. 
 
Також, 7 квітня 2022 року, піротехніки ДСНС знищили 2 вибухонебезпечні предмети, що були виявлені на відкритій території у Запорізькому районі: касетний елемент КОБЕ ЗБЗО та гранату ПГ-7Л, що становили реальну загрозу громадянам, а також небезпечні залишки РСЗО «Смерч».  
 
Керівництво Сил оборони Запорізького краю та Запорізької обласної військової адміністрації роблять все для Перемоги і дякують всім захисникам, які мужньо стримують ворога і дають йому жорстку відсіч. Тож зберігаймо спокій! Підтримуємо наших захисників. Разом переможемо! 
 
Слава Україні!
 
За маткріалами сайту
Запорізької ОДА