Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
  • Україна – США: онлайн-зустріч керівників профспілок освіти
Україна – США: онлайн-зустріч керівників профспілок освіти
  • 23 березня 2022
 
 
 
 
 
 
22 березня 2022 року відбулася онлайн-зустріч Голови Профспілки працівників освіти у науки України Георгія Труханова з Президенткою Американської федерації вчителів Ренді Вейнгартен.
 
У роботі заходу також взяли участь заступник Голови Профспілки Ольга Чабанюк та міжнародний секретар федерації Патрісія Кіфер.
 
Американська федерація вчителів – профспілка вчителів у США, яка представляє 1,7 мільйона членів у більш ніж 3000 регіональних організаціях по всій країні.
 
На початку зустрічі пані Вейнгартен висловила захоплення українським народом у їх боротьбі проти російського агресора. «Ми встаємо зранку з думкою про вас і засинаємо ввечері з молитвою про перемогу вашого народу», – сказала вона у розмові.
Георгій Труханов поінформував про ситуацію в країні та втрати, яких зазнає український народ від російського агресора.
 
«Сфера освіти зазнала надзвичайної шкоди – понад 500 зруйнованих закладів освіти, шкіл, дитсадків та тисячі людських життів…», – зазначив Голова Профспілки. Він наголосив на критичній гуманітарній ситуації у багатьох містах України, де люди сьогодні на межі виживання.
 
Профспілка робить все можливе, щоб допомагати у цей складний час, надати житло, харчування та необхідні речі тим, кому вдалося виїхати зі зруйнованих міст, та хто потребує цієї допомоги.
Ренді Вейнгартен запевнила Георгія Труханова та в його особі всіх освітян України у підтримці Американською федерацією вчителів та наголосила, що цю підтримку український народ має від усього світу.
 
За матеріалами сайту
ЦК Профспілки