Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
Профспілка працює в умовах війни
  • 18 березня 2022
 
 
 
 
 
 
 
Профспілка працівників освіти і науки України згуртувалася аби продовжувати свою основну діяльність а також гуманітарну й волонтерську допомогу в умовах режиму воєнного стану. Це стало головним питанням сьогоднішньої онлайн-наради голів обласних організацій Профспілки, на якому були присутні керівники з усіх куточків країни.
 
Голова Профспілки Георгій Труханов наголосив, що в умовах війни працювати надскладно, але важливо аби кожен освітянин – член профспілки розумів і відчував, що ним опікуються, допомагають і можуть мати надію на відновлення того, що вони втратили чи зруйновано.
 
Нині ж основне завдання – відслідкувати аби усі кошти, закладені бюджетом на освіту, йшли на освіту та оплату праці освітян у всіх регіонах.
 
Очільник Профспілки підкреслив, що сьогодні є повна співпраця і з профільним міністерство щодо законодавчої бази – МОН швидко реагує на запити та надає відповідні роз’яснення та документи щодо особливостей застосування норм трудового законодавства, дистанційної форми роботи та оплати праці тощо під час дії правового режиму воєнного стану.
 
Голови організацій із Києва, Київської, Харківської, Херсонської, Одеської, Запорізької та Львівської областей поділилася інформацією про стан справ на місцях: від зон постійних обстрілів та бойових дій – до тих територій, які активно приймають тимчасово переміщених осіб – освітян, яких війна вигнала зі своїх домівок чи й взагалі забрала дах над головою.
Висновок один – організація, як і уся країна, працює задля наближення перемоги та миру в Україні. Від персональної підтримки до матеріальної та психологічної допомоги, від прихистку на день до виконання основних завдань – навчати та виховувати нові покоління.
 
Дякуємо усім, хто працює! 
 
Дякуємо нашим захисникам, які щодня наближають перемогу!
 
За матеріалами сайту
ЦК Профспілки