Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
Підтримка світових профспілок
  • 23 лютого 2022
 
У не простий час і загострення конфлікту між Росією і Україною світові профспілки підтримують прагнення українських профспілок до миру.
 
Про це йдеться у листі солідарності, який сьогодні, 22 лютого 2022 року, надійшов на адресу Профспілки працівників освіти і науки України від Європейського комітету профспілок освіти.  
 
У листі лідери європейських профспілкових організацій закликають глав держав і урядовців України, Росії, європейського та міжнародного співтовариства зробити все можливе для деескалації нинішньої ситуації та пошуку мирного вирішення цієї кризи! 
 
Як уже повідомлялося, днями раніше відбулася онлайн зустріч міжнародних партнерів, де від імені мільйонів освітян усього світу було висловлено солідарність з освітянською спільнотою України у зв’язку із військовою напругою біля кордонів країни.
 
«Ми зберігаємо надію, що дипломатичні зусилля збережуть мир».
 
Литовська профспілка освіти і науки солідарна зі своїми колегами в Україні і підтверджують повну та непохитну підтримку щодо незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України. 
 
Лист підтримки надійшов за підписом Голови Профспілки Егідіюса Мілесінаса. 
 
«Ми твердо переконані, що український народ повинен вирішувати, яким шляхом має пройти його країна в майбутньому як на внутрішньому, так і на міжнародному рівнях і без втручання третіх країн.
…Наші думки і серця з вами! Бажаємо вам сили духу та наполегливості! Хай живе вільна Україна!» – йдеться у Заяві Литовської профспілки освіти і науки.
 
За матеріалами сайту
ЦК Профспілки