Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
  • Стабільність роботи області залежить від злагоджених дій на місцях
Стабільність роботи області залежить від злагоджених дій на місцях
  • 23 лютого 2022
 
Під час чергової наради голови Запорізької облдержадміністрації Олександра Старуха з головами районних державних адміністрацій регіону та керівниками структурних підрозділів, яка відбулася 22 лютого, розглядалися нагальні питання щодо виконання доручень, наданих головою облдержадміністрації.  
 
Начальник відділу взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи апарату ОДА Олег Кучинський повідомив про підтримку територіальними громадами Запорізької області програми територіальної оборони та виділення коштів на фінансування відповідних заходів. Загалом область надала на потреби тероборони 41 млн 080,6 тис грн. Всі відповідні підрозділи вже почали діяти, отримали приміщення і забезпечуються необхідним обладнанням.
 
Під час наради розглядалася готовність системи оповіщення на території області,  робота підрозділів цивільного захисту для оперативного реагування на надзвичайні ситуації, перевірка технічного стану захисних споруд. 
 
Директор Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Олексій Кулинич повідомив про проведення щеплення від COVID-19 та реалізацію  питань виплати заробітних плат медпрацівникам відповідно до постанови Кабінету Міністрів України «Деякі питання оплати праці медичних працівників закладів охорони здоров’я» від 12 січня 2022 р. № 2. 
 
Нарахування здійснено, як і передбачалося - 13500 грн медсестрам та 20000 грн лікарям. Поодинокі випадки затримок із виплатами виникли, головним чином, з технічних причин. 
 
Також учасники зустрічі обговорили продовження робіт із забезпечення киснем лікарень, введення в дію власних кисневих станцій медзакладів. Олександр Старух, Олексій Кулинич та представники райдержадміністрацій розглянули ситуацію в кожній конкретній лікарні, що входить до переліку закладів допомоги хворим на COVID-19. 
 
Розглядалися також питання завершення робіт на об’єктах програми «Велике будівництво», їх відповідність до вимог доступності та безбар’єрності. До відповідності вимогам доступності до кінця року мають бути приведені й усі будівлі районних державних адміністрацій та їхніх підрозділів, куди звертаються громадяни.
 
Голова Запорізької облдержадміністрації Олександр Старух наголосив, що стабільність роботи області, її житлово-комунального господарства як під час можливих надзвичайних ситуацій, так і у звичайному житті, залежить від злагоджених дій обласної влади, райдержадміністрацій, територіальних громад, від  чіткої і зваженої роботи на усіх ділянках життєзабезпечення області.
 
За матеріалами сайту
Запорізької ОДА