Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
  • Профспілкове дежавю як збій у правоохоронній матриці
Профспілкове дежавю як збій у правоохоронній матриці
  • 4 лютого 2022
 
19.10.2021 ухвалою слідчого судді Печерського районного суду міста Києва у справі №757/55292/21-к вчетверте (прим.: три попередні скасовані як необґрунтовані апеляційним судом) було накладено арешт на майно ФПУ: Будинок спілок у Києві, Жовтневий палац (Київ), спортивна база «Святошин» (Київ) та інші.
 
У виконання цієї ухвали нотаріус Михайленко С.А. так впевнено співпрацює з поліцією і прокуратурою, захищаючи профспілкове майно від протиправних посягань, що відомості про його арешт вносить до Реєстру речових прав на нерухоме майно аж через 2,5 місяці. Причому, у відомостях вказано лише столичні об’єкти. Цікаво, чому?
 
Мабуть тому, що поліція має нестримне бажання передати столичне профспілкове майно в управління АРМА (прим.: Національне агентство з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних злочинів), з клопотанням про що звернулись до суду вже 19.01.2022. АРМА в цій ситуації стає заручником необґрунтованих вимог правоохоронців.
 
Це все відбувається на фоні внесення у грудні 2021 року до Верховної Ради законопроектів №6420 та №6421, які стосуються правового режиму майна загальносоюзних громадських організацій і мораторію на відчуження такого майна, та неспроможності депутатів проголосувати за затвердження порядку денного чергової сесії Верховної Ради 25.01.2022 року.
Хто із всього цього ланцюга, у підсумку, буде відповідати за втручання у діяльність найчисельнішої громадської організації та протиправне блокування її роботи? - Слідчі? Правоохоронці? Прокурори? Суд? Чи АРМА?
 
Вже давно відомо, що це афера, яка не має жодних шансів для реалізації. Система дала збій з перших кроків запуску, але впертості та настирливості тим, хто має нас захищати, досі не перестаєш дивуватись.
 
За матеріалами сайту 
ФПУ