Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
  • Палацу дитячої та юнацької творчості м. Мелітополя – 80!
Палацу дитячої та юнацької творчості м. Мелітополя – 80!
  • 8 жовтня 2015

Є в нашому місті чудовий, затишний, казковий будинок, справжній палац, де ось вже 80 років не стихають дитячий сміх і гамір. Це Палац дитячої та юнацької творчості. Більше 1300 дітей і молоді у віці від 4 до 18 років займаються в 75 гуртках, ансамблях, творчих об'єднаннях.

В теплий жовтневий день в ПК ім. Т. Шевченка нинішні і колишні гуртківці, їх батьки, педагоги, численні гості і справжні, віддані друзі Палацу відмічали 80-тий день народження.

З великим ювілеєм одне із найстаріших позашкільних закладів міста вітали представники міської влади, депутати, начальник управління освіти Єлісєєв І.А., голова міської організації Профспілки працівників освіти Маненко Т.В., керівники педколективів, колишні випускники, гуртківці і їх батьки, які також колись були вихованцями Палацу. Виступаючі дарували подарунки та висловлювали щиру вдячність за творчу, самовіддану та сподвижницьку працю, відповідальне ставлення до свого покликання, педагогічну майстерність і безкорисливе добро, які повсякчас працівники Палацу дарують своїм вихованцям.

Кожен етап життя Палацу - це помітна подія в житті міста. Творчі колективи добре відомі як у нашому місті, так і за його межами. Вони гідно презентують місто та Україну за кордоном. За останні п’ять років вихованцям творчих колективів Палацу аплодували Сербія, Болгарія, Латвія, Польща, Чехія, Німеччина, Білорусь, Франція, Словенія, Словакія, Молдова.

Довгі роки Палацом керувала Діанелла Петрівна Водвуденко, на честь якої на фасаді Палацу встановлена меморіальна дошка і пам'ять якої вшанували під час концерту. З 1997 року Палац очолює Міщак Тетяна Михайлівна - відмінник освіти України, керівник гуртка-методист.

Навчально-виховний процес в закладі здійснює 39 педагогів. Це колектив однодумців, кожен педагог – це яскрава особистість. 12 педагогів нагороджені знаком "Відмінник освіти України". Скакун Валентина Володимирівна нагороджена медаллю А.С.Макаренко. Троє керівників гуртків мають звання "керівник гуртка - методист". Шість колективів Палацу творчості мають почесне звання "Народний художній колектив". Це ансамбль народного танцю " Ровесники", ансамбль бального танцю " Грація", оркестр народних інструментів, вокально-хорова студія, яка мала звання "Зразковий художній колектив", з 1995 року отримала звання Народний художній колектив "в 2010 році, а літературно-художня студії" Слово "в 2015 році. Усі колективи підтвердили свої звання.

Три колективи мають звання "Зразковий художній колектив". Це студія м'якої іграшки, студія декоративно-прикладного мистецтва "Веселка", театр ляльок "Петрушка".

Тож на святі на адресу ювілярів недаремно звучало багато теплих слів. За свій внесок у розвиток міста грамоти і подяки отримали керівники гуртків і колективів, персонал закладу. Свої вокальні і танцювальні номери гостям свята дарували нинішні вихованці. Свято вийшло яскравим, радісним, іскрометним.

Прес-центр
Мелітопольської
МО Профспілки