Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
ЗОО ППОНУ підтвердила свою репрезентативність
  • 5 січня 2022
 
Відповідно до Порядку оцінки відповідності критеріям репрезентативності суб’єктів сторін профспілок та організацій роботодавців (далі - Порядок), затвердженого наказом Національної служби посередництва і примирення від 21 липня 2011 року №73, Комісією відділення НСПП в Запорізькій області здійснено оцінку відповідності критеріям репрезентативності Запорізької обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України на територіальному рівні для участі у колективних переговорах з укладання територіальних угод та для делегування представників до відповідних органів соціального діалогу.
 
Згідно з Висновком Комісії відділення НСПП в Запорізькій області оцінку Запорізької обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України проведено на відповідність таким критеріям репрезентативності:
  • легалізація (реєстрація) організації та її статус;
  • загальна чисельність членів Профспілки, що відповідає статті 5 Закону України «Про соціальний діалог в Україні» від 23.12.2010 №2862-VI та п.2.1.3 Порядку.
Підставою для проведення оцінки Запорізької обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України проведено на відповідність зазначеним критеріям репрезентативності стали подані нею матеріали:
  • копія повідомлення Запорізького обласного управління юстиції від 13.03.2000 №15/11 про набуття статусу юридичної особи;
  • копія Свідоцтва про державну реєстрацію юридичної особи від 13.03.2000 серія А01 №023934;
  • перелік районних, територіальних, об’єднанх територіальних, міських організацій, первинних організацій у закладах вищої освіти, що входять до складу Запорізької обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України;
  • довідка про загальну чисельність членів Профспілки працівників освіти і науки України;
  • копія Положення про Запорізьку обласну організацію Профспілки працівників освіти і науки України.
На основі проведеного аналізу поданих  матеріалів встановлено, що Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України є організаційною ланкою Всеукраїнської Профспілки працівників освіти і науки України, добровільним об’єднанням районних, міських організацій Профспілки, первинних профспілкових організацій, профспілкових груп, що діють на території Запорізької області.
 
На підставі поданої Запорізькою обласною організацію Профспілки працівників освіти і науки України довідки від 29.11.2021 встановлено, що станом на 01 січня 2021 року загальна чисельність членів Профспілки, які входять до складу Запорізької обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України становить – 40768 працівників.
 
На галузеву і територіальну розгалуженість членів Запорізької обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України вказує поданий Профспілкою перелік, відповідно до якого станом на 01 січня 2021 року до складу Запорізької обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України входять зареєстровані в управлінні юстиції:
  • 18 районних, територіальних, об’єднанх територіальних організацій Профспілки;
  • 4 міських організацій Профспілки;
  • 7 районних організацій Профспілки м.Запоріжжя;
  • 6 ППО закладів вищої освіти.
За даними Головного управління статистики в Запорізькій області кількість зайнятого населення у сфері освіти Запорізької області становить 52,9 тис осіб.
 
Питома вага кількості членів Запорізької обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України (40768 осіб) у кількості зайнятого населення у закладах освіти запорізької області складає 77,07%.
 
З огляду на результати проведеної оцінки відповідності Запорізької обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України критеріям репрезентативності та враховуючи, що відповідно до п. 3.5. Порядку репрезентативними визнаються профспілки та їх організації членами яких є не менше 2% зайнятого населення у певній галузі, відділенням НСПП в Запорізькій області вирішено:
  1. Визнати Запорізьку обласну організацію Профспілки працівників освіти і науки України такою, що відповідає критеріям репрезентативності.
  2. Видати Запорізькій обласній організації Профспілки працівників освіти і науки України свідоцтво про відповідність критеріям репрезентативності.
Свідоцтво про відповідність критеріям репрезентативності вручено 29 грудня 2021 року в.о. начальника НСПП в Запорізькій області Оксаною Клепач. Відповідність критеріям репрезентативності ЗОО ППОНУ пройшла вона втретє: 2011, 2016, 2021.
 
Прес-служба
обласної організації
Профспілки