Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
У Києві відбулось засідання НТСЕР
  • 24 грудня 2021
 
23 грудня у столиці України відбулось засідання Національної тристоронньої соціально-економічної ради. У заході взяли участь Голова Національної ради, Голова об'єднання організацій роботодавців України Анатолій Кінах, Співголова Нацради від урядової сторони, Перший віце-прем'єр-міністр України, міністр економіки України Юлія Свириденко, Співголова НТСЕР від профспілкової сторони, Голова Федерації профспілок України Григорій Осовий, координатор системи ООН в Україні Оснат Лубрані, координатор МОП в України Сергій Савчук, секретар НТСЕР Наталія Ненюченко,  представники всіх трьох сторін Нацради.
 
З доповіддю «Про діяльність Національної тристоронньої соціально-економічної ради, посилення її ролі, ефективності та впливу на соціально-економічний розвиток України та добробут  громадян» виступив Анатолій Кінах, а співдоповідачами – Григорій Осовий та Наталія Ненюченко.
 
 У своєму виступу Григорій Осовий наголосив на важливості відновлення діяльності НТСЕР і соціального діалогу в цілому, підкреслив необхідність спільними зусиллями вирішувати нагальні питання соціально-економічного розвитку України та забезпечення ефективного захисту законних прав і інтересів людей праці в умовах пандемії та соціально-економічних реформ. Він виступив з конкретними конструктивними пропозиціями профспілкової сторони з цих питань. Зокрема це стосується вирішення на законодавчому рівні та на рівні виконавчої влади таких гострих проблем, як створення та збереження робочих місць, гідних умов праці та її оплати, скорочення та ліквідації заборгованості з виплати заробітної плати тощо.       
 
Учасники засідання також обговорили питання «Про Пріоритетні напрями діяльності Національної ради  на 2021 – 2023 роки», з доповіддю з якого виступив Анатолій Кінах, а із співдоповіддю - член Національної ради, заступник Голови Федерації профспілок України Василь Андреєв, заступник міністра економіки України Ігор Дядюра.
 
Заслухавши доповіді та співдоповіді представників сторін, виступи учасників засідання Національної тристоронньої соціально-економічної ради щодо Пріоритетних напрямів діяльності на 2021-2023 роки, Національна рада вирішила прийняти рішення щодо удосконалення діяльності НТСЕР, розвитку та поглиблення реального та результативного соціального діалогу в Україні.
 
 Зокрема вирішено:
 
1. Затвердити Пріоритетні напрями діяльності Національної ради на 2021 – 2023 роки.
 
 2. Сторонам Національної ради  надати секретаріату Національної ради пропозиції до плану заходів на 2022 рік із реалізації Пріоритетних напрямів діяльності Національної ради 2021 – 2023 роки відповідно до вимог пункту 3.1.2. Регламенту Національної ради.
 
 3. Секретаріату Національної ради подати на розгляд Президії Національної ради сформований проект плану заходів на 2022 рік із реалізації Пріоритетних напрямів діяльності Національної ради на 2021-2023 роки.
 
За матеріалами сайту
ФПУ