Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
Співдружність освітян та моторобудівників
  • 2 грудня 2021
Багато років основним помічником, спонсором, другом для всіх навчальних закладів Шевченківського району є Відкрите акціонерне товариство "Мотор Січ". Це підприємство є містоутворюючим у Запоріжжі, одним із важливих машинобудівних в Україні. У нього склалися давні, дружні стосунки із закладами освіти району. Традиційними стали зустрічі адміністрації заводу з педагогічними колективами на спільних святкових заходах, поздоровлення педагогів та учнів з Днем знань, Днем працівників освіти, зустрічі в педагогічних колективах з депутатами різного рівня – працівниками підприємства. Систематично педагоги району, учні бувають на екскурсіях в цехах заводу.
 
На запрошення депутатів ВАТ "Мотор Січ" члени профспілкового активу активу Шевченківської районної організації Профспілки також відвідали музей заводу. Дуже  яскраві враження склалися від розповіді та експонатів музею історії заводу, його діяльності в роки Великої Вітчизняної війни, від експозиції двигунів, які виготовлялися на підприємстві з 1916 року, коли на заводі ще працювало 200 робітників. Сьогодні в акціонерному товаристві працює близько 20 000 працівників, діти, онуки яких навчаються в освітніх закладах району.
 
Депутат міської ради Молчанов М.М. поділився  планами заводу на майбутнє, розповів про історію колекції мотоциклів, популярних ще на початку ХХ століття, які повністю відновлені та знаходяться в робочому стані.
 
Багаторічна дружба освітян та моторобудівників це запорука злагоди, миру та співробітництва працівників обох галузей.
 
Прес-служба
Шевченківської РОП