Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
  • Запорізька обласна рада профспілок провела засідання круглого столу на тему «Про цифровізацію пенсійних послуг та е-лікарняних»
Запорізька обласна рада профспілок провела засідання круглого столу на тему «Про цифровізацію пенсійних послуг та е-лікарняних»
  • 22 листопада 2021
 IMG 3275 3
 
Сучасні онлайн-сервіси Пенсійного фонду України, впровадження електронних трудових книжок та перехід на електронні листки непрацездатності обговорювали під час засідання «круглого столу» у форматі zoom-конференції  фахівці головного управління Пенсійного фонду в Запорізькій області з  представниками профспілкових організацій області.
 
Спікерами заходу були начальник Головного управління Пенсійного фонду України в області Світлана Жмурко та начальник управління інформаційних систем та електронних реєстрів Анастасія Лозицька.
 
«Пенсійний фонд України активно впроваджує сучасні технології в обслуговуванні своїх клієнтів, насамперед, пенсіонерів», - зазначила Світлана Олексіївна. Вона розповіла учасникам про переваги електронного пенсійного посвідчення, можливість замовлення на веб-порталі Пенсійного фонду України послугу SMS-інформування, роз’яснила, як отримати довідку з QR-кодом. Особливу увагу присутніх начальник Головного управління зосередила на е-сервісі «Автоматичне призначення пенсії», якому передує оцифрування трудових книжок.
 
IMG 3276 2
 
Також, у ході проведення «круглого столу» працівники Головного управління надали роз’яснення стосовно «Електронного реєстру листків непрацездатності», кабінетів страхувальника і роботодавця на веб-порталі Пенсійного фонду України та відповіли на численні запитання представників профспілкових організацій.
 
Підсумовуючи результати засідання, заступник голови Запорізької облпрофради Тамара Белескова та начальник Головного управління Світлана Жмурко висловили думку щодо подальшого розвитку соціального діалогу з метою реалізації державної соціальної політики у сфері пенсійного забезпечення.
 
За матеріалами сайту
ФПУ