Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
Туризм запалює серця освітян
  • 25 вересня 2015

Справжнє ювілейне свято відбулося напередодні Всесвітьного дня туризму в Мелітопольському районі.

На туристичний захід були запрошені керівники району - голова райдержадмістрації Мангул О.А., голова райради Мордік О.М., начальник відділу освіти Безбородих Т.М., які привітали туристів, побажали їм доброго настрою, сонячних днів та перемог, а також заохотили цінними призами.

З 11 по 13 вересня освітяни змагалися на туристичних маршрутах у селі Тамбовка.

16 команд зі своїми гаслами, міні - містечками, веселими піснями та здоровим гумором провели незабутні туристичні вечори та дуже складні маршрутні випробування.

Слід відмітити, що цього року приїхало багато молоді, які своїм запалом показували справжню майстерність у найскладніших перешкодах.

Змагалися нарівні і корифеї туризму – команди Костянтинівського НВО №1 «Таврія», Трудівської, Світлодолинської, Вознесенської ЗОШ, а також і бувалі туристи Вознесенської ЗОШ, Костянтинівської СРШ «Прометей», Тихонівської ЗОШ, Костянтинівського ліцею «Ерудит», Новгородківської, Новомиколаївської ЗОШ.

На пісенному конкурсі перевершили самих себе туристи Відродженської, Тихонівської ЗОШ та Терпінівського СЗОШІ, Вознесенської ЗОШ!

Воля до перемоги вела всі команди, а сонячна погода надавала сили та запалу!

Але дуже суворі судді на всіх маршрутах професійно оцінювали досягнення команд та вибирали найкращі для участі в обласних змаганнях.

З великим задоволенням суддівська команда завітала до міні – містечок, де мешкали команди. Майже всі зробили максимум умов як для харчування так і для відпочинку, навіть придбали туристичні палатки нового зразка.

А яку смачну їжу готували їхні кухарі, розпаливши багаття за всіма правилами!

Дуже швидко промайнули чудові туристичні деньки, а якими запальними були вечірні дискотеки з конкурсами та іграми!

Слід відмітити творчий конкурс «Природа і фантазія», учасники якого показали справжні природні шедеври. Переможцями конкурсу стали команди Вознесенської ЗОШ, Костянтинівської СРШ «Прометей», Костянтинівського НВО №1, Трудівської, Відродженської, Тихоновської ЗОШ.

Дуже гостинно приймали освітянських туристів – профспілчан господарі табору, навіть басейн з джерельною водою підготували!

Незабутнім залишиться суботній вечір з великими багаттями, піснями під гітару, веселим настроєм.

В неділю урочистим шикуванням з підняттям державного прапору та співом гімну України, з врученням керівниками району кубків, почесних грамот та подарунків переможцям, якими стали команди Костянтинівського НВО №1 «Таврія», Трудівської, Світлодолинської ЗОШ, закінчилась туристична осінь 2015 року.

Член президії
Мелітопольської
РО Профспілки
Крижко Л.С.