Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
  • Про дії Профспілки в сучасних соціально-економічних умовах
Про дії Профспілки в сучасних соціально-економічних умовах
  • 25 вересня 2015

Це питання стало головним на засіданні круглого столу 22 вересня та засіданні президії ЦК Профспілки, яка відбулася 23 вересня 2015 року. Доповідав голова Профспілки Г.Ф. Труханов.

Уряд ігнорує профспілками, одноосібно приймаються всі рішення, не погоджуючи з профспілками. Уряд не йде на соціальний діалог зі СПО та федерацією роботодавців, кулуарно вирішує всі питання. Ці питання є антисоціальні.

Навіть останні в освіті:
  • 3% скорочення вчителів – це 40 тис. безробітних;
  • 4 млн. грн. не достає для освіти до кінця року;
  • знищення інститутів післядипломної освіти, а це 3 тис. безробітних.

Тому Профспілці є над чим працювати. Діяти рішуче, принципово і наступати. За рішенням президії спрямували листи-звернення до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Міністерства освіти України, ФПУ щодо неприпустимості заходів для скорочення чисельності педагогічних працівників, закриття навчальних закладів зокрема інститутів післядипломної освіти, а також збільшення обсягів освітньої субвенції на 2015 рік.

Організаційним ланкам спрямувати відповідні звернення, активізувати роботу з місцевими органами влади та самоврядування з метою реалізації положень ст. 77 Бюджетного кодексу України.

Також на засіданні президії було розглянуто питання про організацію оздоровлення та відпочинку дітей освітян і підведено підсумки дитячого оздоровлення у 2015 р. Доповідала з даного питання Гарбаренко Любов Андріївна – заступник голови Профспілки.

Держава нині “умила руки” від цього питання, тому організаційно-фінансове забезпечення якісного оздоровлення відпочинку дітей працівників освіти взяла на себе Профспілка, це питання є одним із основних напрямків роботи.

Запорізька обласна організація Профспілки задовольнила всі заяви батьків по оздоровленню дітей. Після м. Києва Запорізька обласна організація найбільше виділила коштів на оздоровлення дітей спілчан – 1 млн. 893 тис. 300 грн.

Нашу організацію нагороджено почесним знаком ЦК Профспілки “Турбота про дітей” за вагомий внесок в організацію та проведення оздоровлення і відпочинку дітей у 2015 р. Почесною грамотою ФПУ в номінації “Батьківська турбота” нагороджено Комунарську РО м. Запоріжжя (голова Остапенко Р.М.) Кращими в цій номінації стали Мелітопольська МО (голова Мененко Т.В.) та ППО ЗНУ (голова Павловський Б.С.). В номінації “Дитинство на долонях” переможцями стали Моненко Н.В. – голова Бердянської МО Профспілки, Вєльчев А.С. – голова Приморської РОП, Шевченко С.В. – голова Бердянської РОП.

Ми вдячні всім головам організаційних ланок за активну участь в оздоровленні і відпочинку дітей влітку 2015 р.

Прес-служба
обласної організації
Профспілки