Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
  • Засідання «круглого столу» у Запорізькій обласній раді профспілок
Засідання «круглого столу» у Запорізькій обласній раді профспілок
  • 18 жовтня 2021
IMG 3209
 
З нагоди Всесвітнього дня дій за гідну працю та Міжнародного дня боротьби з бідністю  Запорізька обласна рада профспілок провела засідання круглого столу за участю голів обласних комітетів профспілок, фахівців галузевих профспілок, голів первинних профспілкових організацій, представників соціальних партнерів: Ірини Разуваєвой – заступника директора Департаменту соціального захисту населення Запорізької облдержадміністрації; Олени Діліон – начальника відділу експертизи умов праці Головного управління Держпраці у Запорізькій області; Ірини Дуднік – директора обласного центру зайнятості; Альони Гавриленко  –  заступника голови Ради Запорізької обласної федерації роботодавців; Алли Наталенко  –  начальника фінансово-економічного управління Головного управління пенсійного Фонду України в Запорізькій області.
 
Відкриваючи засідання «круглого столу», голова облпрофради Віталій Каплій зазначив, що 7 жовтня за ініціативою Міжнародної конфедерації профспілок щорічно відзначається Всесвітній день дій за гідну працю. У цей день профспілки всіх країн єдиним фронтом виступають на захист гідної праці задля визначення найкритичніших проблем у сфері трудових відносин та їх ефективного врегулювання разом із соціально відповідальними владою та бізнесом. Поінформував про участь представників профспілкових організацій регіону у Всеукраїнській попереджувальній акції протесту 7 жовтня в м. Києві.
 
Учасники заходу обговорили актуальні питання. Мова йшла про стан ринку  праці в Запорізькій області (про що детально розповіла директор обласного центру зайнятості Ірина Дудник).
 
Про негативні наслідки «тіньової» зайнятості – Олена Діліон  начальник  відділу експертизи умов праці Головного управління Держпраці у Запорізькій області;
 
Проблемні питання  стану заборгованості з виплати заробітної плати в галузі житлово-комунального господарства підняла голова Запорізької обласної організації профспілки працівників ЖКГ, МП, ПОН Алла Малигіна.
 
Голова профкому ПрАТ «Вогнетрив» Олена Логунова  розповіла про значення колективного договору при вирішенні питань заробітної плати та зайнятості працівників.
 
Про особливу роль соціального діалогу в вирішенні питань зайнятості, заробітної плати, соціального захисту працівників підприємств регіону та територіальних громад розповіла заступник директора Департаменту  соціального  захисту   населення Запорізької облдержадміністрації Ірина Разуваєва.
 
Начальник фінансово-економічного управління Головного управління Пенсійного фонду в області Алла Наталенко  у своєму виступі зупинилась на проблемах пенсійного забезпечення в області, вкотре акцентувала увагу на залежності розміру пенсійної виплати від страхового стажу та розміру легальної заробітної плати працівника.
 
На завершення учасники визначили спільні заходи у напрямку легалізації трудових відносин, пропозиції щодо розвитку соціального діалогу в регіоні, поліпшення колективно-договірної роботи, яка має стати ефективним механізмом соціального розвитку нашого суспільства.
 
 IMG 3225
За матеріалами сайту
ФПУ