Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
День учителя в інших країнах світу
  • 4 жовтня 2021
 
День працівників освіти в Україні щороку святкують у першу неділю жовтня. Цього року відзначається 3 жовтня.
 
Проте у школах педагогів зазвичай вітають в останній день тижня. У традиціях святкування в Україні і в інших країнах є спільні і відмінні риси. Але саме у цей день увага до праці учителя особлива, слова вдячності – теплі й приємні. 
 
Цікаво, як це свято відзначають в інших країнах світу.
 
Аргентина. Тут День учителя став одним з головних національних свят, його відзначають 11 вересня. Оголошують загальний вихідний, і аргентинці із задоволенням вітають вчителів.
 
США. У Штатах відзначають цілий «Тиждень вдячності вчителям» на початку травня. Діти традиційно власноруч підписують улюбленому вчителеві листівку. В епоху електронних повідомлень отримати такий подарунок справді приємно!
 
Китай. День учителя припадає на 28 вересня – це день народження філософа Конфуція. Щоб привітати вчителів, до школи приходять і колишні учні, які самі вже стали батьками. У цей день лунає багато теплих слів, а діти дарують вчителям квіти.
 
Японія. Тут не святкують День вчителя, але педагог в Японії – це найбільш шанована професія. Наприклад, у метро для них навіть існують окремі місця, і вони не стоять у чергах за квитком на будь-який вид транспорту.
 
Канада. Тут дуже душевно відзначають свято вчителів, яке теж припадає на 5 жовтня. Нещодавно випустили навіть цінну марку, присвячену цьому дню.
 
Вірменія. У День вчителя, який святкують у першу суботу жовтня, кажуть багато теплих слів подяки викладачам. Професія вчителя вважається тут однією з найбільш важливих і шанованих.
 
Таїланд. Учителям співають величальних пісень і підносять їм подарунки у вигляді цілої таці з квітами, фруктами та свічками. Відбувається це дійство 16 січня.
 
За матеріалами сайту
ЦК Профспілки