Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
Делегація ЄС в гостях у БДПУ
  • 29 вересня 2021
 
24 вересня до БДПУ завітала делегація від ЄС. Ректор університету, професор Ігор Богданов провів гостей з європейських інституцій корпусами, затишними парковими зонами, відремонтованими і сучасно обладнаними аудиторіями, лабораторіями, показав гімнастичну залу, розповів про історію університету та його сьогодення. Зупинився і на проблемних моментах, які є важливими для подальшої співпраці нашого закладу освіти з європейськими партнерами. Зокрема, акцентував на необхідності побудови критого мультифункціонального спортивного майданчика, на якому б могли займатися волейболом, баскетболом, бадмінтоном, гандболом та іншими видами спорту не тільки студенти університету, а й жителі Бердянська. «Ми подали документи до Державного фонду регіонального розвитку, сподіваємося, що проєкт розглянуть і підтримають. Якщо все вийде, ми повністю вирішимо проблему спортивної інфраструктури», – поділився Ігор Богданов.
 
Очільник університету нагадав гостям, що ми співпрацюємо з Європейським інвестиційним банком у рамках Надзвичайної кредитної програми з відновлення України: «Наразі наш субпроєкт – капітальний ремонт гуртожитку № 1 – виконаний приблизно на 40 %. Сподіваємося, що програма буде подовжена щоб 1 вересня 2022 року у відремонтований гуртожиток поселилися студенти. Проєкт передбачає комплексне рішення – повністю замінені інженерні мережі, вода і водовідведення, опалювальні системи, електричне забезпечення, проведена термомодернізація даху і фасадів, внутрішнє оздоблення. Ми також враховуємо потреби маломобільних груп населення, тому передбачено пандус і обладнання блоку для проживання людей з інвалідністю. Увесь процес контролюють колеги з ПРООН, і ми самі зацікавлені, щоб все було виконано якнайкраще».
 
Особливу увагу гостей Ігор Богданов приділив навчальному корпусу 1Б.
 
– Коли почалися події 2014 року, ми передали один із корпусів для Міністерства оборони України. Сьогодні там розміщено формування ВМС України. Завдяки державній допомозі нам вдалося лише поставити вікна. Ми маємо повний комплект документів – проєкт і експертизу, який плануємо подавати на другу фазу Надзвичайної кредитної програми з відновлення України. Для нас, якщо ми добудуємо навчальний корпус, будуть вирішені усі проблеми, пов’язані з приміщеннями.
 
У рамках зустрічі також відбулося спілкування зі студентами різних факультетів, яке було напрочуд теплим, безпосереднім, дружнім.
 
Очільниця делегації – Катаріна Матернова, заступниця Генерального Директора з питань сусідства та переговорів щодо розширення, керівниця Групи підтримки України – у коментарі для «Університетського слова» зазначила:
 
– Дуже-дуже сподобався університет. Не тільки головний корпус, але й комплекс будівель, студентське містечко, паркова зона, артоб’єкти – дуже класні. Особисто мене найбільш вразив парк релігій – це вчить толерантності, сприйняттю різноманіття. Динамічний ректор, який, очевидно, намагається покращувати не тільки якість навчання, але й середовище. Ми з колегами обговорювали, що були б щасливими навчатися в такому університеті.
 
 
 
За матеріалами сайту
БДПУ