Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
  • ФПУ виборює фінансування державних житлових програм
ФПУ виборює фінансування державних житлових програм
  • 27 вересня 2021
Голова ФПУ Григорій Осовий звернувся до Президента України Володимира Зеленського щодо забезпечення бюджетними коштами державних житлових програм.
 
У листі зазначається, що у своїх пропозиціях до проекту Державного бюджету на 2022 рік Федерація профспілок України наполягала на необхідності належного фінансування житлових програм і послідовно відстоює забезпечення їх коштами.
 
З пропозицією передбачити у Держбюджеті України на 2022 рік фінансування Державної програми забезпечення молоді житлом виступили Міністерство розвитку громад та територій України і Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву («Держмолодьжитло»).
 
Однак, у  Державному кошторисі на наступний рік не передбачено виділення коштів на реалізацію низки державних житлових програм, зокрема тих, що передбачають пільгове іпотечне кредитування, а саме:
 
- на програму забезпечення молоді житлом;
 
- на програму кредитування учасників антитерористичної операції (АТО) та учасників проведення операції Об’єднаних сил (ООС) тощо.
 
Зважаючи на це, ФПУ звернулась до Глави держави з проханням підтримати пропозиції щодо фінансування при прийнятті Закону України «Про Державний бюджет України на 2022 рік» зазначених програм.
 
Профспілки переконані, що це дасть можливість громадянам отримати власне житло, сприятиме створенню нових робочих місць, активізації будівельного ринку та розвитку економіки країни.
 
З цього приводу до Президента України, Прем'єр-міністра і міністра фінансів звернулись Молодіжна рада ФПУ, а також молодіжні ради Київської і Вінницької областей.
 
Про необхідність зміщення пріоритетів держави в бік захисту інтересів молодих громадян йшлося на засіданні Комітету Верховної Ради України з питань молоді і спорту.
 
Нагадуємо, що Програми житлового кредитування реалізує Державна спеціалізована фінансова установа "Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву", з яким ФПУ уклало меморандум про співпрацю, а заступник Голови ФПУ  Євген Драп'ятий є членом наглядової ради Держмолодьжитла.
 
За матеріалами сайту
ФПУ