Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
Подорожуймо разом з Профспілкою
  • 17 вересня 2021
Літо – найкраща пора для подорожей, відпочинку, нових захоплень. Вирушаючи в невідомі далі ми сподіваємось на нові враження, досвід, знайомства, зустрічі, обмін досвідом, знайомство з новими традиціями.
 
У період карантинних обмежень важко побувати за кордоном, проте не забуваємо, що наша країна також має чим похизуватися, нам є що подивитися, відвідати, не маючи навіть закордонних паспортів та іноземної валюти. Педагоги Гуляйпільської ОТГ, дякуючи допомозі Гуляйпільської організації Профспілки (голова Анатолій Клименко) та туристичному оператору «Веста Тревел», також мали змогу провести час із користю та задоволенням. У період спеки більшість людей обирають відпочинок біля моря, а ми вирішили відвідати чарівні та історичні місця західної частини України, щоб на власні очі побачити, де відбулися знакові події, дізнатися цікаві факти, помилуватися красою мальовничих міст та селищ.
 
Наша подорож почалася з оглядової екскурсії Вінницею, де ми почули багато історичних фактів про видатних місцевих жителів, побачили гарні архітектурні та скульптурні споруди, мальовничі парки. Це місто особливо сподобається тим, хто любить котів, адже вони є всюди: відпочивають на вулицях, присутні в скульптурних композиціях, навіть арка в парку зроблена у вигляді кішки.
 
Наступною нашою зупинкою і основним місцем екскурсії став Кам’янець-Подільський зі своєю фортецею, яка вразила всіх своє величчю, історією. Ми прогулялися гарними вулицями старого міста, а вранці ми вирушили  у не менш знакове для нашої держави місце – Хотинську фортецю, де пройшлися стежинами історії і були зачаровані виглядом будівлі та краєвидами, на короткий час відчули себе героями казки.
 
Чернівці… Місто, яке закохало нас із першого погляду. Вулиці, вимощені бруківкою, ошатні будівлі, скульптури, ландшафти, чарівний спів пташок серед активного руху транспорту…
 
Краса та велич Чернівців ніби переносить з реальності в якесь неіснуюче місце, зачаровує так, що просто перехоплює подих. Коли йдеш чернівецькими вулицями, не можеш повірити, що ти знаходишся у своїй країні, а не десь в Європі. Окремої уваги потребує Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, який входить у топ-10 найкращих університетів світу. Історія університету, його архітектура, територія, дендрологічний парк, цікава розповідь гіда – і ми ладні були вступити у цей заклад на навчання.
 
На зворотньому шляху ми знову повернулися у Вінницю, яку побачили у вечірньому вбранні, милувалися грайливим шоу фонтанів Roshen.
 
Із собою ми привезли море яскравих вражень, купу гарних фото, побачили, наскільки різноманітна та прекрасна наша країна, познайомилися з відкритими, щирими, доброзичливими людьми. Звичайно, кожен привіз додому сувеніри на згадку про подорож.
 
Подорожуйте Україною! Ми маємо, що подивитися та чим пишатися!
 
За матеріалами видання
«Голос Гуляйпілля»