Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
  • Турзліт-2015: радість перемог, завзяття, азарт і цікаве спілкування
Турзліт-2015: радість перемог, завзяття, азарт і цікаве спілкування
  • 9 вересня 2015

4-5 вересня 2015 року на території Старобердянського лісництва (с. Соснівка) пройшли змагання зі спортивного туризму.

Загальне керівництво його підготовкою і проведенням здійснювало управління освіти Мелітопольської міської ради Запорізької області за підтримки Мелітопольської міської організації Профспілки працівників освіти і науки, а також Мелітопольського Центру туристсько-краєзнавчої творчості учнівської молоді (ЦТКТУМ). Змагання були спрямовані на популяризацію і пропаганду туризму серед працівників освіти, підвищення рівня туристської майстерності педагогічних працівників, обмін досвідом роботи в освітніх установах з питань туризму і краєзнавства. Зліт пропагував здоровий спосіб життя, екологічну культуру і дбайливе відношення до природи.

У змаганнях взяли участь 9 команд навчальних закладів нашого міста: ЗОШ № 4,6,7,15,23,24,25, гімназій № 5 та № 19.

У програмі зльоту - техніка пішохідного туризму - "Смуга перешкод", "Крос-похід", різні види орієнтування в лісі і спеціальні завдання ("Велетенський крок", " Азимут", " Топографія"), які дозволили учасникам набрати додаткові бали-бонуси в загальному командному заліку.

Конкурсна програма включала в себе "Туристську пісню", стіннівку, "В'язання туристських вузлів", "Кип'ятіння води".

Хочеться відмітити, що вік учасників туристичного зльоту був різний. Поряд з молоддю пробували свої сили і ті, кому за… Але найголовніше, що кожен почував себе частиною команди, намагався внести свій внесок в майбутній успіх. І успіхи були іноді несподівані навіть для самих учасників.

Кращими на дистанції "Смуга перешкод" стали команди:
  • ЗОШ № 15 - I місце;
  • ЗОШ № 4 - II місце;
  • гімназії № 5 - III місце.
У "Конкурсній програмі":
  • ЗОШ № 4 - I місце;
  • гімназія № 5 - II місце;
  • ЗОШ № 23, 25 - III місце.
У загальному командному заліку кращими стали:
  • ЗОШ № 15 - I місце;
  • ЗОШ № 4 - II місце;
  • гімназія № 5 - III місце.

З заключним словом до команд звернулась голова МО Профспілки Працівників освіти Тетяна Маненко. Вона вручила командам-переможницям дистанцій і конкурсів грамоти, а ті, хто переміг в загальному командному заліку, отримали ще і грошові винагороди в розмірі від 400 до 600 грн. на команду.

За рішенням суддівської колегії зльоту командам ЗОШ № 6, 7 і СШ № 25 були вручені грамоти за "Волю до перемоги і позитивність". В цих якостях, а також в артистизмі, вище вказаним командам рівних на цих змаганнях не було.

Хтось показав кращий результат, хтось гірший, але не це головне. Головне те, що не було місця для смутку. Радість перемог, завзяття, азарт і цікаве спілкування. Саме це відчували учасники туристичного зльоту. Усе це стало доказом того, що такі заходи потрібні нашому місту, адже так важливо кожному педагогові в черзі одноманітних шкільних буднів не втратити загальний позитивний настрій, активність і почуття оптимізму, все те, що придбали наші учасники на цьому заході.

Прес-центр
Мелітопольської
МО Профспілки