Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
Старт нового навчального року на Запоріжжі
  • 31 серпня 2021
1 вересня розпочинається новий навчальний рік. Традиційно 31 серпня, напередодні старту нового навчального року, у кіноконцертному залі ім. Довженка відбулась нарада керівників шкіл, дитячих садків, позашкільних навчальних закладів міста. Обговорили підсумки роботи освітньої галузі за минулий навчальний рік та плани на навчальний рік 2021-2022. У нараді взяв участь міський голова Володимир Буряк, який привітав освітян з початком нового навчального року, зупинився на головних викликах, з якими навчальні заклади зустрілись минулого року.
 
У Запоріжжі функціонують 119 шкіл, 144 заклади дошкільної освіти, 13 закладів позашкільної освіти. На даний момент освітня галузь готова до початку нового навчального року. З 1 вересня всі школи мають запрацювати в очному режимі, але подальша їх робота буде залежати від епідемічної ситуації як в окремих навчальних закладах, так і в місті загалом. Тому зараз дуже важливо кожному дотримуватись карантинних обмежень, велике значення має і вакцинація, яка активно проводиться у місті.
 
- Минулий навчальний рік був справжнім випробуванням для галузі освіти. Ці випробування стосувалися не лише учнів, батьків, а і педагогів. І ви ці випробування, цей виклик з честю витримали. У тому числі і за результатами зовнішнього незалежного оцінювання. Коли бачиш учнів, які здобули найвищі бали, розумієш, що школи працюють, розуміють куди рухатися далі, - сказав Володимир Буряк.
 
Кращі колективи 11 шкіл були нагороджені Подяками міського голови.
 
У заході традиційно взяли участь голова обласної організації галузевої Профспілки Надія Гринь та голови районних організацій Профспілки м.Запоріжжя. Вітаючи педагогів Запоріжжя з початком нового навчального року, Надія Гринь наголосила, що важливо зберегти здоров’я педагогів та дітей в умовах пандемії. Разом з тим варто звернути увагу на оплату праці педагогічних працівників, їх завантаженість під час роботи в умовах карантинних обмежень.
 
За матеріалами сайту
Запорізької міської ради