Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
  • МОН: як навчатимуться школярі та студенти з 1 вересня
МОН: як навчатимуться школярі та студенти з 1 вересня
  • 26 серпня 2021
Міністр освіти та науки Сергій Шкарлет повідомив, що з 1 вересня школи будуть працювати у звичному форматі: без змішаного чи дистанційного форматів навчання.
 
«Станом на зараз, в принципі, перспектив (повернення до дистанційної освіти – ред.) немає. Але осінь у нас пов'язана з похолоданням: в міжсезоння завжди зростає кількість захворювань. Не тільки на ковід, але й на звичайні гострі респіраторні захворювання. Це – перша особливість. І друга особливість, яка може вплинути на повернення до дистанційної освіти – це поширення штаму Дельта, всіх інших нових штамів коронавірусу, які взагалі виникають в світі. Тому ймовірність завжди є, в будь-якому випадку», – розповів Шкарлет в інтерв'ю «Слово і діло».
 
У Міністерстві освіти і науки України позиція така: дитячі садки і учні 1-4 класів повинні обов'язково вчитися в очному режимі.
 
За умовами адаптивного карантину, якщо в регіоні встановлюється «жовтий», «помаранчевий» або «червоний» рівень епідеміологічної небезпеки, то школи повинні перейти на дистанційне навчання.
 
Щодо вищих навчальних закладів: вони, за словами Сергія Шкарлета, мають автономію і можуть самостійно вирішувати, як їм організувати навчальний процес. Тому тут все залежить від керівництва вишу.
 
За матеріалами сайту
ЦК Профспілки