Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
Святкування Дня Незалежності в Запоріжжі
  • 25 серпня 2021
24 серпня країна відзначила 30-ту річницю проголошення Незалежності України. У обласному центрі з цієї нагоди відбулись урочисті заходи.
 
Проспектом Соборним біля площі Героїв пройшли військовослужбовці 55-ї окремої артилерійської бригади «Запорозька січ» Збройних Сил України та Національної гвардії, військових комісаріатів, ВСП «Сармат», представники Національної поліції, патрульної поліції та Державної служби України з надзвичайних ситуацій.
 
Кілька сотень жителів і гостей Запоріжжя зібралися на площі Фестивальній, щоб спостерігати урочисте проходження.
 
Привітав запорожців зі святом голова облдержадміністрації Олександр Старух.
 
 
Присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять всіх наших воїнів, які віддали своє життя, захищаючи державу від зовнішніх загроз.
 
Після урочистого проходження на площі розпочався виступ військового оркестру.
 
Святкування 30-ї річниці Незалежності України завершилось ввечері народними гуляннями та великим святковим концертом на каскаді фонтанів «Райдуга».
 
На майданчику у Вознесенівському парку зібралося кілька тисяч запоріжців і гостей міста. Зі словами вітання звернувся до них голова облдержадміністрації Олександр Старух: "Батьківщину не обирають, як не обирають дітей чи батьків, але від кожного з нас залежить, якою вона буде у наступне десятиліття. Сьогодні ми бачимо, як наша країна розвивається. Я впевнений, що всі разом зробимо так, щоб наша країна була заможною та щасливою, в якій комфортно жити та якою пишатимуться наші онуки. Також хочу згадати наших воїнів, які щоденно захищають мирне небо України, за це їм уклін та повага".
 
У концертній святковій програмі взяли участь Запорізький муніципальний театр танцю та «Jazz citi big band», народний ансамбль пісні та музики «Чумацький шлях», Запорізький академічний обласний український музично-драматичний театр ім. В.Магара, Запорізька обласна філармонія, співак Анатолій Сердюк, рок-гурти, Маріам Беладзе та «Арт стайл», гурт «Родина».
 
Спеціальний гість заходу хореограф Влад Яма провів на сцені зірковий майстер-клас. Тисячі запоріжців танцювали, співали, вітали один одного та дарували яскраві емоції.
 
Також просто неба працювали виставка-продаж виробів народних майстрів, виставки книжок, локація знайомства з культурою національних спільнот Запорізького краю, спортивна локація з греко-римської боротьби. Для дітей працювали аніматори, а Запорізький академічний театр ляльок представив їм власну розважальну програму. 
 
Святкові заходи завершились яскравим фаєр-шоу.
 
За матеріалами 
сайту Запорізької ОДА